Snabbmeny

Spontanansökan

Vill du bli kontaktbar kring spännande lediga tjänster vi arbetar med?

Företag
AFRY
Ort
Stockholm

Business Analyst till team Finance, Procurement & Legal

Brinner du för IT-utveckling och att tillsammans med verksamheten arbeta fram den bästa IT-lösningen? Då kan vi erbjuda dig ett arbete som Business Analyst på en modern arbetsplats med utmanande arbetsuppgifter och spännande projekt!

Som Business Analyst har du en central och koordinerade roll där du tillsammans med verksamheten och i ett nära samarbete med ditt team arbetar för att möjliggöra de bästa IT-lösningarna och applikationerna för Finance, Procurement & Legal.

I rollen förväntas du:

 • Vara länken mellan verksamhetens affärsbehov och IT
 • Förstå verksamheten och användarna för att säkra att applikationerna möter deras krav
 • Analysera verksamhetens behov och bryta ner dem till konkreta och detaljerade krav på IT-system, miljöer, integrationer etc.
 • Planera arbetet fånga, analysera, dokumentera och prioritera verksamhetens krav
 • Delta och arbetsleda det agila, tvärfunktionella teamet
 • Hjälpa verksamheten att förstå den tekniska plattformen och applikationslandskapet som helhet
 • Etablera och utveckla goda relationer med olika stakeholders

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av och vill fortsätta arbeta med kravanalys och kravhantering, och tidigare har arbetat med att vara länken mellan verksamhet och IT.

Som person är du nyfiken, kommunikativ och duktig på att se helheten. Du är självständig och får saker att hända samt har en positiv inställning. Du brinner för att skapa samsyn och du har en helhetssyn samt även förståelse för kvalitet, detaljer, struktur och flexibilitet.

Vi ser även att du har en förmåga att leda, inspirera, skapa delaktighet och engagemang. Du har också en analytisk förmåga, samtidigt som du kan se helheten, och är strukturerad i ditt arbetssätt. Rollen kräver att du ser lösningar snarare än problem och det är därför av stor vikt att du har lätt för att samarbeta med andra samt har ett pragmatiskt förhållningssätt. 

Vi söker dig som har:

 • Minst 3 års erfarenhet av att arbeta som Business Analyst eller kravanalytiker, i gränslandet mellan verksamhet och IT
 • Goda kunskaper inom kravområdet avseende metoder, modeller och verktyg
 • Erfarenhet av att arbeta agilt
 • Du kommunicerar flytande engelska i både tal och skrift
 • Högskoleutbildning eller motsvarande inom relevant område
 • Erfarenhet av att jobba med integrationer mot ERP-system
 • Tidigare erfarenheter av finanssystem är meriterande

Företagsbeskrivning

AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle.

Vi är 17 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.

Ytterligare information

AFRY Group IT levererar alla IT-tjänster som används internt för att vi ska vara ett konkurrenskraftigt och välfungerande företag. I rollen som Business Analyst inom AFRY Group IT tillhör du gruppen Global Business Applications och ett agilt utvecklingsteam som utvecklar och förvaltar applikationer inom Finance, Procurement & Legal. Ditt närmsta team består av internationella kollegor som också är verksamma inom IT-utveckling. Vi har väldigt god sammanhållning och gör allt för att alla skall trivas och ha roligt på jobbet. 

Vi erbjuder

Vi erbjuder en arbetsplats med framåtanda och trygghet i form av kollektivavtal och personalförmåner som flextid, friskvårdbidrag m.m. för samtliga av våra medarbetare. Vår personalklubb arrangerar sociala aktiviteter på och utanför kontoret. Allt från skidresor, sjunga i kör till att spela brädspel – det finns något för alla.

Kontakt och ansökan

Varmt välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar AFRY med Active Search. För mer information kontakta våra rekryteringskonsulter Mia Wretborn-Hedberg, Tel: 070 – 727 35 00 eller Fanni Orestav, 073-8527963 Email: fanni@active-search.se

Urval och intervjuer sker löpande, så skicka in din ansökan redan idag.

Vi kan tyvärr inte ta emot ansökningar via mail, då vi värnar om din personliga integritet. Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på https://active-search.se/integritetspolicy/