VÅRA TJÄNSTER

SEARCH & HEADHUNTING

Hur hittar vi rätt kandidat? Search & Headhunting är en rekryteringsmetod som innebär att vi på ett diskret sätt söker upp och uppmärksammar intressanta kandidater för den aktuella positionen. Våra researchers genomför tillsammans med rekryteringskonsulten en genomgripande sökning och kartläggning i vår databas, genom vårt nätverk, tipsgivare och målföretag.

En metod som gör det möjligt att nå personer som inte aktivt letar efter nytt jobb vilket ofta är fallet då man söker chefer på högre nivå alternativt då vi söker en eftertraktad kompetens där tillgången på kandidater är begränsad. Det finns en anledning till att den bästa kompetensen redan ofta är upptagen, det är dessa individer vi vill åt!

ACTIVE EXECUTIVE SEARCH

Ska ni tillsätta en ny VD, IT-chef Försäljningsdirektör? Bra ledarskap är nyckeln till framgång. Efterfrågan av individer med goda ledaregenskaper är hög och kan vara en utmaning ur ett rekryteringsperspektiv. På samma gång måste rollen fyllas av någon som passar in i företagets unika profil och kultur.

Active Search är specialister på att rekrytera till ledande positioner i alla branschsammanhang. Eftersom majoriteten av arbetsmarknadens bästa chefer redan har anställning har våra rekryteringskonsulter och researchers blivit experter på att nå och attrahera kompetens som inte aktivt söker nytt jobb. En mycket effektiv metod vi kallar Active Executive Search.

SECOND OPINION

Ibland behövs en extern blick när det slutgiltiga beslutet väl ska tas. Second Opinion är alternativet för dig som ska göra valet mellan dina slutkandidater. Kanske befinner du dig i slutet av en rekryteringsprocess och ska göra valet mellan två slutkandidater, kanske behöver du hjälp med att komma vidare i processen eller ska du utvärdera interna kandidater. Vi kan hjälpa dig med djupintervju, tester och referenstagning.

TESTUTFÖRANDE

Vi är licensierade i Personlighetstestet OPQ som är ett yrkesrelaterat personlighetsformulär. OPQ kan användas för en rad olika syften; hjälp vid urvalsintervjuer, utbildning, utveckling, teamsammansättning och rådgivning. Vi utför även bakgrundskontroll (light).

 • Jag anlitade Active Search i Telias jakt på Nätverksarkitekter. Personer med en extremt nischad kompetens som jag visste skulle bli en utmaning för vilket rekryteringsbolag som helst. Jag fick dock en snabb och träffsäker leverans av kandidater som mötte eller överträffade mina förväntningar. Jag kan verkligen rekommendera Active Search som aktör vid rekrytering av specialistroller.
  • Johan Hjortås
  • Head of Network Architecure - TeliaSonera

Våra kandidater har ordet

 • Active Search är en rekryteringsfirma som jag varmt kan rekommendera. De har stuckit ut genom att vara professionella genom hela processen, från första kontakt till avslut. Vad jag speciellt uppskattar är deras sätt att återkoppla på, de har varit ett ypperligt bollplank genom hela resan och känts

  • Torbjörn H
 • Jag hade nöjet att bli kontaktad av Active Search och efter första kontakten gick processen snabbt framåt, utan onödiga krusiduller. En av deras styrkor är bl.a. att  återkoppla.Det kändes som att de ville hjälpa både företaget och kandidaten att få bästa möjliga resultat.

  • Henrik G
 • Under hela rekryteringen blev jag mycket professionellt bemött av Active search. Täta återkopplingar och noggranna beskrivningar av nästa steg och hade jag frågor fick jag snabbt svar. När jag skrev på mitt nya anställningsavtal kände jag mig helt trygg i mitt val. Jobbet motsvarade alla högt ställda förväntningar och jag är så tacksam att min nya arbetsgivare använde sig av Active search.

  • Tove S