Snabbmeny

Spontanansökan

Vill du bli kontaktbar kring spännande lediga tjänster vi arbetar med?

Företag
Svenskt Näringsliv
Ort
Stockholm

Lösningsarkitekt

Svenskt Näringsliv söker en lösningsarkitekt

Brinner du för att skapa de bästa IT-lösningarna utifrån verksamhetens behov? Har du en förmåga att se struktur och lösning i komplexa IT-system? I så fall är detta något för dig!

Svensk Näringsliv söker nu en lösningsarkitekt till avdelningen för Verksamhetsstöd och utveckling, där du kommer få vara med och forma en helt ny roll som lösningsarkitekt med det arkitektoniska helhetsansvaret för Näringslivets system för lönestatistik.

Näringslivets lönestatistik (NLS) är ett system är byggt på React och .NET med SQL Server som databas och är fördelad mellan Azure och on prem samt SAS produkter (9.4 och SAS Viya). Som lösningsarkitekt på Svenskt Näringsliv ansvarar du för hela den tekniska lösningen nu och framåt inklusive leverantörsstyrning av involverade utvecklarkonsulter.

Systemet används för inrapportering av löneuppgifter från medlemsföretagen, granskning av löneuppgifter och presentation av lönestatistik i olika typer av rapporter för Svenskt Näringsliv, medlemsorganisationerna och medlemsföretagen.

Om tjänsten

Detta är en ny roll, vilket innebär att du kommer få vara med och forma arbetssätt, processer och rutiner tillsammans med teamet och leverantörer. Rollen innebär ett tekniskt och arkitektoniskt ansvar för hela Näringslivets lönestatistik (NLS).

Inom verksamhetsstöd och utveckling finns ett team om cirka 20 personer som arbetar agilt enligt scrum med såväl förvaltning som utveckling. Det pågår alltid utvecklingsprojekt, där du kommer bli involverad i form av teknisk projektledare eller liknande. Om du önskar finns också möjligheter att ta rollen som Scrum master i förvaltningen av NLS.

Du kommer att ha en viktig roll i en spännande organisation där näringsliv, politik och akademi möts. Du kommer att sitta i inbjudande lokaler i aktivitetsbaserat kontor på Storgatan 19 i Stockholm.

Lämplig bakgrund
För att passa rollen tror vi att du har en akademisk utbildning eller liknande erfarenhet inom systemutveckling med en bakgrund som utvecklare.

Som person är du social och öppen, och du är bekväm med att hålla möten och tala inför människor.

Vidare är du självgående, ansvarstagande och strukturerad med en förmåga att se mönster och strukturer för att skapa de bästa IT-lösningarna. Vi arbetar i team, det är viktigt att du värdesätter teamarbete högt. 

Vi ser fram emot din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar Svenskt Näringsliv med Active Search. För mer information kontakta våra rekryteringskonsulter Mia Wretborn-Hedberg, Tel: 070 – 727 35 00 Email: mia@active-search.se eller Ann Danielsson, 070-9104275 Email: ann@active-search.se

Svenskt Näringsliv är företagens företrädare i Sverige. Svenskt Näringsliv företräder närmare 60 000 små, medelstora och stora företag. Dessa är organiserade i 49 bransch- och arbetsgivarförbund. Förbunden utgör föreningen Svenskt Näringslivs medlemmar. Vår verksamhet täcker ett brett fält och vänder sig till olika målgrupper. Vi arbetar med opinionsbildning och kunskapsspridning, utvecklar nya idéer och tar fram konkreta förslag för att skapa ett bättre klimat för företagsamheten. Ett bättre företagsklimat ger fler företag, fler växande företag och fler jobb.