Snabbmeny

Spontanansökan

Vill du bli kontaktbar kring spännande lediga tjänster vi arbetar med?

Företag
MARTIN & SERVERA AB
Ort
Stockholm

Chef Data & Analytics

Om Martin & Servera 

Martin & Servera-gruppen är en svensk, familjeägd koncern och Sveriges ledande restaurang- och storköksspecialist. Vi består av sjutton bolag med starka varumärken specialiserade inom olika delar i grossistledet. Vi erbjuder råvaror, utrustning, drycker, tjänster och utbildningar till våra kunder, som är allt från stora restaurang- och hotellkedjor till det minsta lokala bageriet. Vi drivs av starka värderingar och en vision om hållbara affärer med omtanke om människor, djur och miljö.

Nu söker vi en Chef Data & Analytics

Restaurangbranschen pulserar av kreativitet, liv och rörelse. Vi vill se en bransch som hänger med i omvärldens snabba digitaliseringstakt och har en spännande resa framför oss. Vi investerar brett för att utveckla nya, innovativa digitala tjänster och produkter för våra kunder. Vi växer och anammar moderna arbetssätt och metoder. Tillsammans driver vi den digitala utvecklingen framåt för en hel bransch. Vill du vara med?

Vi söker dig som vill ta huvudansvaret, styra och vidareutveckla Martin & Serveras BI- och analysplattform i nära samarbete med verksamheten. En person som kan bygga upp och stötta bolagets analysförmåga tillsammans med nyckelpersoner, utveckla arbetssätt och leda team. Martin & Servera är i ett skede av förändring och du som kommer in har stor möjlighet att påverka och göra skillnad från dag ett! Du kommer att sitta med i IT-ledningsgruppen och rapportera till CIO.

Vad kommer du att göra

Du kommer att driva vision och utveckling av Data analytics, med målsättningen att tillgängliggöra data i hela Martin & Servera-gruppen och möjliggöra koncernens ambitioner kring datadriven affärs- och verksamhetsutveckling. Det innebär även att ansvara för Data governance och att koordinera införande av informationsägarskap i koncernen tillsammans med verksamheten.

Du kommer att bygga upp och vidareutveckla koncernens interna Data Analytics-avdelning inom IT, med personal- och löneansvar. Du ansvarar både för kompetensutveckling av medarbetare inom egen avdelning och rekrytering, samt att leda och ansvara för leverantörs-/konsultsamarbeten inom området, inklusive samarbetsavtal.

Du kommer att ansvara för att utveckla och förvalta koncernens data/analysplattform (Microsoft Azure) och BI-verktyg. (Power BI). Du kommer även att proaktivt verka för att data och BI-verktyg kan skapa affärsvärde och användas av verksamheten för affärsanalys, rapportering, datadriven försäljning, logistikoptimering och flera andra tillämpningsområden. 

Du kommer att vara en viktig medlem i såväl IT:s ledningsgrupp som i andra samarbetsforum inom Martin & Servera.

Vad söker vi hos dig

För att lyckas i den här rollen behöver du vara en erfaren ledare med stor analytisk förmåga som kan bana väg både inom ditt eget område och som ambassadör och genomförare i resterande delar av Martin & Servera. Du kan skapa strategier och omvandla dem till tydliga leveranser, du har affärsförståelse och kan sätta dig in i hur marknaden och kunderna ser ut idag och kommer se ut framåt. Du är en god kommunikatör, socialt kompetent, ödmjuk och in lyssnande.

Vi ser gärna att du har följande erfarenhet

Chef/ledare som kan bygga team och organisation

Ansvarig för BI och Analytics i en stor organisation

Övergripande arkitektur- och teknikutveckling för BI & data analytics

Meriterande - Power BI och Microsoft Azure, SAP

Din arbetsplats

Du blir en del av IT-avdelningen, men kommer att jobba tätt samman med de delar av vår verksamhet och externa samarbetspartners som har fokus på utveckling och digitalisering. Totalt är vi ca 250 kollegor på huvudkontoret och sammanlagt ca 3000 runt om i landet. Vi skryter med att ha Sveriges bästa personalmatsal och utöver god lunch har vi också ett gym.

Urvalsprocessen

Martin & Servera är en arbetsgivare som aktivt jobbar för mångfald och ser olikheter mellan människor som en styrka. Vi vill spegla det samhälle vi verkar i och söker människor i alla åldrar och från alla delar av världen.

Vi använder oss av personlighetstest i alla våra rekryteringar. Det gör vi för att kunna jämföra kandidater som uppfyller grundkraven på ett så objektivt och rättvist sätt som möjligt, utan fördomar eller förutfattade meningar baserade på till exempel kön, ålder eller härkomst

I denna rekrytering samarbetar Martin & Servera med Active Search. För mer information kontakta våra rekryteringskonsulter Mia Wretborn-Hedberg, Tel: 070 – 727 35 00 Email: mia@active-search.se eller Ann Danielsson, 070-9104275 Email: ann@active-search.se