Snabbmeny

Spontanansökan

Vill du bli kontaktbar kring spännande lediga tjänster vi arbetar med?

Företag
Telge Energi AB
Ort
Södertälje

Data Engineer

Är du noggrann och analytisk och gillar utmaningar? Vill du arbeta för ett bolag som gör skillnad på riktigt och bidra till att göra det lättare för företag att agera hållbart? Då tror vi att du skulle kunna passa som vår nya systemutvecklare.

Om Telge Energi

Telge Energi är elbolaget som alltid utmanat branschen. Först sänkte vi priserna, sen kämpade vi mot kolkraften. Nu tar vi nästa kliv i att göra det enkelt för människor och företag att agera hållbart. Därför säljer vi el märkt med Bra Miljöval, kämpar för hållbar vattenkraft och satsar på svensk solkraft. Därför tjatar vi på politiker, utmanar vår bransch till förändring och stöttar ungas kamp för klimatet genom Children’s Climate Prize.

Vi jobbar i ett öppet kontorslandskap med närhet till alla avdelningar. Här är det enkelt att tala med varandra och ge feedback för att nå bästa möjliga resultat. Vi trivs väldigt bra ihop och har tid till att skratta med varandra samtidigt som vi fokuserar för affärens bästa. Vårt fokus är försäljning och kundnöjdhet. Läs mer på www.telgeenergi.se.

 

En dag på jobbet – Data Engineer

I rollen som systemutvecklare/data engineer är du med och bygger upp Telge Energis Azure molnplattform. integrerar flertalet datakällor och bygger upp de datamodellerna som behövs för analys. Du är en viktig del i Telge Energis satsning på digitala tjänster och du kommer att ha nära dialog med andra delar av bolaget för att förstå och tillgodose deras databehov. Du har också ett nära samarbete med andra delar inom funktionen Analys och data, för att ta fram olika typer av scoringmodeller och analyser. Funktionen Analys och data är en ny funktion bestående av affärsanalytiker, BI-utvecklare och Data Engineers med syftet att höja Telge Energis förmåga att skapa affärsvärde ur data. I denna roll så rapporterar du till ansvarig för Analys och Data som sitter i ledningsgruppen.

­Det här är du

I den här rollen behöver du ha relevant eftergymnasial utbildning inom IT, Systemutveckling eller Programmering. Dokumenterat god erfarenhet av SQL och Microsoftmiljö. Du har erfarenhet av datamodellering, trivs med och har erfarenhet av att arbeta i agila processer och ser det som ditt naturliga arbetssätt att versionshantera din kod.

Som person är du analytisk och lösningsorienterad och älskar att lära dig nya saker. Du har en god kommunikativ förmåga både verbalt och genom presentationer och gillar att sätta dig in i affärsutmaningar, samt brinner för att skapa värde ur data och analys. Du anser att de bästa lösningarna skapas i tvärfunktionella team, har god förståelse för användarna och kan se problem och lösningar ur olika synvinklar. På Telge Energi är våra värderingar inte bara ord på ett papper, vi agerar, kommunicerar och fattar beslut enligt våra värderingar: Bäst på det vi gör, Engagerade, Genomförare, Utmanare, Öppenhet och Samarbete.

 

Vi jobbar med

 

  • Azure devops
  • Bygger data pipelines genom t.ex. Airflow, Matillion eller Data Factory
  • Delta lake
  • BI-verktyg som Looker, Tableau och Power BI

Meriter

  • Jobbat som konsult inom Data Engineering eller närliggande område
  • Jobbat med elhandel tidigare
  • Akademisk examen inom IT, Systemutveckling, Programmering etc.

 

Det här är vi

Välkommen till Telge Energi - en del av Telgekoncernen. Inom Telge uppmuntrar vi våra medarbetare att utvecklas genom tjänster som erbjuder variation i arbetsuppgifterna och ett stort mått av frihet under ansvar. Vi erbjuder bra förmåner och friskvårdsbidrag. Vi är en organisation som strävar efter mångfald och jämlikhet.

Läs mer på https://www.telge.se/jobba/vi-erbjuder/

Ansök idag

I denna rekrytering samarbetar vi med Active Search. För mer information kontakta ansvariga rekryteringskonsult Mia Wretborn-Hedberg på 070 - 727 35 00 mejl mia@active-search.se eller Ann Danielsson 0709104275 mejl Ann@active-search.se

Urval och intervjuer kommer att ske löpande så skicka in din ansökan redan idag.

Vi tar inte emot ansökningar via mejl. Varmt välkommen med din ansökan!

Välkommen med din ansökan!