Snabbmeny

Spontanansökan

Vill du bli kontaktbar kring spännande lediga tjänster vi arbetar med?

Företag
Telge Energi AB
Ort

Vi söker en kommersiell Produktchef

Telge Energi är elbolaget som alltid utmanat branschen. Först sänkte vi priserna, sen kämpade vi mot kolkraften. Nu står vi inför vår viktigaste utmaning någonsin – att göra det enkelt för människor och företag att agera hållbart.

Vi söker en kommersiell Produktchef till vårt härliga team

Har du tidigare erfarenhet som produktchef eller produktansvarig och kan få vårt erbjudande att nå nya höjder? Är du affärsdriven och analytisk? Vill du arbeta med ett gäng kunniga medarbetare på ett bolag som vill göra skillnad på riktigt? Då kan det vara just dig vi söker som produktchef till Telge Energi i Södertälje!

En dag på jobbet 

Som produktchef på Telge Energi får du en spännande roll i en bransch med stark tillväxt och stor potential. Jobbet är utmanande, omväxlande och utvecklande – i den här tjänsten använder du din strategiska och affärsmässiga förmåga hos ett av Sveriges mest ansedda varumärken.

Vi på Telge Energi erbjuder hållbara elavtal till privatpersoner och företag i hela Sverige och sedan 2020 erbjuder vi också solcellsinstallationer i egen regi. Som produktchef blir du vår nyckelperson som ansvarar för att paketera elavtal utifrån ett kommersiellt kundperspektiv - med målet att vara en förebild och bidra till elektrifiering och energiomställningen. Du ansvarar bland annat för produktutveckling, lönsamhet och sammansättning av produktportföljen. Frågor du kommer arbeta med är att ta fram bästa erbjudande och kombination för olika kundsegment och urval; hur vi paketerar produkt A med tillval B och tjänst C för att nå en specifik kundtyp samt vilket pris erbjuder vi kund? I ditt uppdrag ingår att ta fram kraftfulla erbjudande till både blivande kund (nyförsäljning) och befintlig kund (lojalisering och/eller kundtapp).

 I dina arbetsuppgifter ingår också:

 • Utveckla vår produktportfölj; elavtal, tillval och tjänster
 • Kommersiellt ägarskap genom att testa och utvärdera paketeringar mot olika kundsegment
 • Leda projekt och koordinera aktiviteter med andra team och intressenter
 • Internkommunikation till ledningsgrupp, på beslutsforum och med nyckelpersoner
 • Skapa business case och arbeta med prissättning och prisstrategier
 • Skapa presentationsmaterial för bl.a. ledning och investeringsråd
 • Skapa utbildningsmaterial för Kundservice samt
 • Omvärlds- och konkurrensbevakning
 • Nära samarbete med vår krafthandel. Bevaka marknaden och förutspå vilka reaktioner som kan komma och från det proaktivt bygga information till Marknad och Sälj.

Mer om ditt nya jobb

Här får du en omväxlande roll där du driver och utvecklar vårt erbjudande. Bakom dig har du en stark organisation av andra produktchefer, sälj, marknad, analys och kundservice. Du välkomnas i en gemenskap, till ett gäng som trivs i en prestigelös men resultatinriktad miljö. Vi tror att du, liksom vi, har ett stort intresse och förståelse för digitala tjänster, kundfokus och förstår värdet av att skapa enkelhet i produkter, processer och system.

Det här är du

Vi söker dig som är positiv och glad, affärsdriven, innovativ och engagerad. Du har ett inre driv och gillar att arbeta självständigt samtidigt som du har förmågan att förstå andras perspektiv och behov. För att lyckas i den här rollen är det viktigt att vara kommunikativ och tydlig. Du vet att samarbete är nyckeln till framgång – du förankrar, motiverar och entusiasmerar organisationen för att skapa tydlighet och förklara syftet med dina initiativ. Självklart trivs du i en roll med många kontaktytor. På Telge Energi är våra värderingar inte bara ord på ett papper, vi agerar, kommunicerar och fattar beslut enligt våra ord, utmanare, engagerade, öppenhet och samarbete, bäst på det vi gör och genomförare.

Vi önskar att du har

 • Tidigare erfarenhet som kommersiell produktchef, produktansvarig.
 • Vana att paketera produkter och tjänster i kommersiella erbjudanden.
 • Erfarenhet från energibranschen.
 • Goda kunskaper i ekonomi.
 • God analysförmåga.
 • Erfarenhet av att bygga och presentera business case.
 • skapa projektplaner.
 • Mycket goda kunskaper i Power Point och Excel.

Meriter

 • Erfarenhet från annat elbolag och/eller t.ex telekomindustrin
 • Erfarenhet av tjänsteutveckling.
 • Tidigare erfarenhet som projektledare.
 • Erfarenhet av arbete med roadmap, paketering och merförsäljning.
 • Kunskaper i Teams, Jira, agila metoder.

Det här är vi

Välkommen till Telge Energi - en del av Telgekoncernen. Inom Telge uppmuntrar vi våra medarbetare att utvecklas genom tjänster som erbjuder variation i arbetsuppgifterna och ett stort mått av frihet under ansvar. Vi erbjuder bra förmåner och friskvårdsbidrag. Vi är en organisation som strävar efter mångfald och jämlikhet.

Läs mer på www.telge.se/jobba/vi-erbjuder/

Telge Energi är elbolaget som alltid utmanat branschen. Först sänkte vi priserna, sen kämpade vi mot kolkraften. Nu tar vi nästa kliv och gör det möjligt för människor och företag att agera hållbart. Därför säljer vi hållbar el märkt med Bra Miljöval, kämpar för hållbar vattenkraft och satsar på svensk solkraft. Därför tjatar vi på politiker, utmanar vår bransch till förändring, klimatstrejkar och stöttar ungas kamp för klimatet. Vi jobbar i ett aktivitetsbaserat kontor med närhet till alla avdelningar. Här är det enkelt att tala med varandra och ge feedback för att nå bästa möjliga resultat. Vi trivs väldigt bra ihop och har tid till att skratta med varandra samtidigt som vi fokuserar för affärens bästa. Vårt fokus är försäljning och kundnöjdhet. Läs mer på 

www.telgeenergi.se.

Kontakt och ansökan

I denna rekryteringen samarbetar Telge Energi med Active Search. För mer information kontakta Mia Wretborn-Hedberg, Rekryteringskonsult Tel: 070 – 727 35 00 Email: mia@active-search.se eller Ann Danielsson, Researcher Tel: 070 –9104275 Email: ann@active-search.se

Active Search AB utför rekrytering genom Search & Headhunting med fokus på specialister och ledande positioner, främst inom IT och affärsutveckling. Med över 15 års erfarenhet har vi byggt ett stort nätverk av välmeriterade talanger, och kontakter, och kan genom vår flerkanalsstrategi på ett effektivt sätt finna lämpliga kandidater.

Vi arbetar i nära dialog för att göra träffsäkra och lyckade rekryteringar, både för kund och kandidat.

Vi kan tyvärr inte ta emot ansökningar via mail, då vi värnar om din personliga integritet. Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på https://active-search.se/integritetspolicy/

Eftersom vi rekryterar löpande vill vi ha din ansökan så snart som möjligt.