Snabbmeny

Spontanansökan

Vill du bli kontaktbar kring spännande lediga tjänster vi arbetar med?

Företag
Grant Thornton Sweden
Ort
Stockholm

Lösningsarkitekt

Vi är stolta över att Grant Thornton är en arbetsplats som våra anställda trivs hos. Vår arbetsmiljö kännetecknas av en trivsam stämning där det inte finns några vassa armbågar. Grant Thornton är ett tillväxtföretag inom revisions- och konsultbranschen. Vi hjälper dynamiska ägarledda företag att växa och utvecklas. Många medarbetare beskriver miljön som både positiv och dynamisk. Vi är över 1200 medarbetare på 22 kontor i Sverige och är ett medlemsföretag inom Grant Thornton International Ltd. Vi stödjer entreprenörer i de ekonomiska frågorna inom våra affärsområden revision, ekonomiservice, skatt och rådgivning.

Vi befinner oss i en spännande förändringsresa och just nu söker vi en Lösningsarkitekt till IT-avdelningen till vårt huvudkontor i Stockholm. Som Lösningsarkitekt får du en central roll i denna resa och kommer ha en stor inverkan på avdelningens framtid. Vill du också bli en av Sveriges nöjdaste medarbetare?

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill axla rollen som Lösningsarkitekt på vår IT-avdelning i Stockholm. Rollen är både bred och djup inom arkitektur samt teknik vilket kräver kompetens inom både utveckling, infrastruktur och verksamhet. Vi vill att du har erfarenhet av att ha jobbat som lösningsarkitekt tidigare. Du har vana av att arbeta i Microsoftbaserad infrastruktur och molntjänster såsom Azure. Du har god kännedom inom .Net och systemintegration och har aktivt jobbat med att automatisera och effektivisera arbetsflöden. Du har en förmåga att omsätta verksamhetsarkitekturen till hållbara tekniska lösningar och vi ser även att du har tidigare kunskap inom Data Warehouse och Business Intelligence.

För att lyckas i rollen som lösningsarkitekt hos oss har du lätt att motivera och engagera människor i din omgivning.

Rollen innebär bl. a:

- Fånga upp och förstå affärsbehoven samt identifiera möjliga lösningar utifrån

strategi samt ramverk.

- Ansvara för att IT-lösningarna linjerar med kraven från verksamhet, affär, IT - och

affärsstrategi.

-  Granska affärskrav och identifiera affärsnyttan.

-  Implementering av IT-arkitekturstandarder och principer.

-  Skapa och underhålla processflöden, informationsmodeller, integrationskartor

-  Leda, planera och arbeta i mjukvaruprojekt.

-  Tänka innovativt och föreslå nya tekniska lösningar

Din bakgrund

Du har minst 5 års erfarenhet från liknande roller samt erfarenhet av en dynamisk IT-verksamhet under förändring. Du har universitetsexamen inom systemvetenskap eller motsvarande kunskap.

Du har ett starkt fokus på affär, slutanvändare och känner dig bekväm att arbeta med såväl interna som externa intressenter. Som expert och rådgivare är det viktigt att du inger förtroende och är lösningsorienterad. Du känner dig bekväm med att lägga fram förslag och agera inom områden där du ser förbättringspotential.

Vad vi erbjuder

Medarbetare på Grant Thornton skall ha det lite bättre! Vi vågar påstå att Grant Thornton är en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Vår framgång bygger på balans mellan laganda, prestation, trivsel och personlig utveckling. Här är det lätt att bli sedd och uppmärksammad. Det är du som sätter målen och får det att hända. Vi ger dig möjligheterna, framtiden är din och ingen annans.

Kontakt och Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Active Search. För mer information kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Mia Wretborn-Hedberg på 070 - 727 35 00 eller via mejl mia@active-search.se eller Ann Danielsson på 070-910 42 75 eller mejl ann@active-search.se

Urval och intervjuer kommer att ske löpande så skicka in din ansökan redan idag.

Vi tar inte emot ansökningar via mejl. Varmt välkommen med din ansökan!

Välkommen med din ansökan!

Grant Thornton är ett tillväxtföretag inom revisions- och konsultbranschen. Vi hjälper dynamiska ägarledda företag att växa och utvecklas. Många medarbetare beskriver miljön som både positiv och dynamisk. Vi är över 1200 medarbetare på 22 kontor i Sverige och är ett medlemsföretag inom Grant Thornton International Ltd. Vi stödjer entreprenörer i de ekonomiska frågorna inom våra affärsområden revision, ekonomiservice, skatt och rådgivning.