Snabbmeny

Spontanansökan

Vill du bli kontaktbar kring spännande lediga tjänster vi arbetar med?

Företag
SIS
Ort
Stockholm

Vi söker en Lösningsarkitekt till SIS

Vi behöver förstärka vår IT-funktion och söker en strategiskt lagd lösningsarkitekt. Du får möjlighet att bli delaktig i en spännande förändringsresa där SIS IT ska förflyttas från att arbeta med infrastruktur i egen regi till att konsumera mer funktioner som tjänst och i stället fokusera på värdeskapande initiativ, samverkan och verksamhetsutveckling. Låter detta spännande? Då kan det vara dig vi söker!

Uppdraget

Som lösningsarkitekt kommer du ha en nyckelroll i förflyttningen och ansvara för att IT-arkitekturen på SIS är aktuell, trygg och framtidssäkrad. Du kommer att ta fram och förvalta integrationsstrategier, användningsscenarion och modeller för informationsflöden och du förväntas skapa en helhetsstrategi baserad på verksamhetsutveckling, digitalisering och säkerhet i fokus.

I rollen som lösningsarkitekt kommer du att ta fram lösningar som kan användas i det långsiktiga perspektivet. Du kommer att vara med och påverka SIS systemarkitektur för kommande utveckling och systemval och även driva vårt arkitekturforum där utveckling, infrastruktur och verksamhet samverkar. För nya behov, oavsett om det innebär införande av ett färdigt system eller att vi utvecklar själva, ansvarar du för att lösningen är anpassningsbar mot våra övriga system, ramverk och modeller.

Du kommer även att vara delaktig i förvaltningsaktiviteter och vara stöttande mot och agera bollplank för våra IT-projekt och det är viktigt att du har förståelse för hur arkitekturen integrerar med våra molnlösningar på ett säkert sätt.

Vi ser att du kan och vill bidra till att stärka IT med just dina förmågor, erfarenheter och egenskaper så att vi tillsammans utvecklas och blir ännu bättre på det vi gör.

IT-avdelningen består av 16 personer inklusive konsulter och du rapporterar till IT-chef.

Kvalifikationer

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning alternativt har du skaffat dig likvärdig kunskap i arbetslivet. Det är positivt med en utbildning inom IT-säkerhet eller dokumenterad erfarenhet av arbete inom området. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta med applikationsutveckling i .Net och arkitektur under ett antal år och en av dina ledstjärnor är att aktivt automatisera och effektivisera arbetsflöden. Du har också en förmåga att omsätta verksamhetsarkitekturen till hållbara tekniska lösningar. Vidare är du väl förtrogen med Microsoftbaserad infrastruktur och molntjänster och har erfarenhet av att arbeta enligt vedertagna modeller för systemförvaltning och agil styrning. Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

Som person är du serviceinriktad och ansvarstagande med egen drivkraft. Du tänker affärsmässigt när det gäller leverans, kvalitet och ekonomi, och är van att ta fram realistiska ekonomiska underlag inför tekniska förändringar. Du gillar att arbeta strukturerat och metodiskt och är bra på att prioritera. Det är viktigt att du har ett proaktivt förhållningssätt med kärnverksamheten i fokus, är ödmjuk och har lätt för att ”få folk med på tåget”. Vidare är du prestigelös och klippa på att skapa nya kontakter samt underhålla relationer. Kommunikation och lyhördhet är viktiga grundstenar och du känner dig trygg i att prata inför stora som små grupper där du engagerar och skapar förtroende.

Vi ser att du är innovativ, framåtriktad och uppdaterad på vad som händer i branschen inom ditt område.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete i ett skede där det kommer finns stora utvecklingsmöjligheter i en kunskapsdriven organisation.

Om SIS

SIS är en del av ISO och CEN som är nätverk av experter som arbetar med att skapa internationella standarder.

Hos oss kan aktörer ta initiativ till standardisering som främjar Sveriges konkurrenskraft och ger smart och hållbar samhällsutveckling. SIS samverkar med alla delar av det svenska samhället, som till exempel industri, akademi, offentlig sektor och frivilligorganisationer.

SIS projektleder det svenska arbetet med att ta fram standarder. Vi verkar för ett ökat svenskt inflytande i internationella samarbeten och för att standarder sprids och tillämpas i Sverige.

Vi erbjuder också utbildningar, tjänster och produkter som hjälper våra kunder att utveckla sina verksamheter och skapa samhällsnytta med hjälp av standarder.

Great Place to Work

Svenska institutet för standarder, SIS, är certifierad enligt Great Place to Work. Certifieringen grundar sig på Great Place to Work internationella standard för utvärdering av arbetsplatser. Med certifieringen visar vi att SIS är en god arbetsplats.

Att vara certifierad som ett Great Place to Work är ett synligt bevis på att organisationen uppfattas som en bra arbetsplats. Certifieringen baseras på Great Place to Work Institutes globala standard och är ett bevis på att de anställda upplever en mycket hög grad av trovärdighet, respekt, rättvisa, stolthet och kamratskap inom organisationen.

Ytterligare information

I denna rekrytering samarbetar vi med Active Search. För mer information kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Mia Wretborn-Hedberg på 070 - 727 35 00 eller via mejl mia@active-search.se eller Ann Danielsson på 070-910 42 75 eller mejl ann@active-search.se Urval och intervjuer kommer att ske löpande så skicka in din ansökan redan idag.

Varmt välkommen med din ansökan!