Snabbmeny

Spontanansökan

Vill du bli kontaktbar kring spännande lediga tjänster vi arbetar med?

Företag
Volkswagen Financial Services (Sweden)
Ort
Stockholm

Tillsatt BI-manager/ Systemägare

Volkswagen Financial Services har en stark position på den svenska marknaden med en utlåning på 40 miljarder. Vår kontraktsportfölj består av 241 000 finansavtal, 185 000 serviceavtal och över 218 000 försäkringsavtal. Både vår portfölj och personalstyrka på 235 anställda växer för varje år. Under det gemensamma varumärket Volkswagen Financial Services erbjuds serviceavtal genom Volkswagen Service Sverige AB, försäkring genom IF Skadeförsäkring AB och bilfinansiering genom Volkswagen Finans Sverige AB, helägt dotterbolag inom Volkswagen Group. Globalt hanterar Volkswagen Financial Services cirka 21,5 miljoner kontrakt, har 16 571 medarbetare och 223,5 miljarder euro i totala tillgångar.

Förändra förutsättningarna för finansbranschen!  

Volkswagen Finans Sverige AB är arbetsplatsen för dig med ett genuint intresse för innovation och som vill arbeta med moderna lösningar. Vi är en medelstor organisation där varje medarbetare är viktig, men som genom Volkswagen-koncernen också besitter stora möjligheter. Det bästa av båda världar skulle man kunna säga! Här är handlingsutrymmet stort och för den drivna och nytänkande finns alla möjligheter att få vara med och påverka.

Nu söker vi en BI-manager/Teknisk systemägare

Teknisk systemägare/BI-manager kommer huvudsakligen att arbeta med att driva utvecklingen av att digitalisera våra affärsprocesser samt säkerställa att dom hanteras på ett strukturerat sätt i enlighet med gällande rutiner.

I denna del av arbetet är det viktigt att upprätthålla en tät och god kommunikation med affärsverksamheten för att tidigt fånga upp deras behov och inta en ledande och drivande roll i att digitalisera våra processer. Vidare ingår det i rollen att utföra att ansvara för BI teamets dagliga leveranser. Teamet består i dagsläget av åtta personer. Tekniken bygger i dagsläget på Microsofts BI produkter men vi har startat en molnresa mot AWS som troligtvis kommer påverka vår BI lösning inom de närmaste åren.

Vem är du?   

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning gärna inom IT alternativt har motsvarande kunskaper genom erfarenhet. Vi tror att du har erfarenhet av arbetsuppgifter där du fått kunskaper inom Agila arbetssätt samt skapa och realisera affärskoncept samt att du är duktig i att översätta kundernas önskemål i lösningar. Du har erfarenhet av att driva och leda team samt av projektledning. Har du dessutom erfarenhet från bilfinansbranschen och förståelse för verksamheter såsom Asset Finance så är det ett stort plus.

Samarbete och teamkänsla är centrala för oss, så en god kommunikativ förmåga är viktig, både i skrift och tal. Även om vi tycker om att arbeta tillsammans i team, så är det även viktigt att kunna strukturera upp och driva sitt arbete självständigt. I övrigt så ser vi oss själva som analytiska problemlösare och för att trivas hos oss tro vi det stämmer in på dig med. Du trivs i en ledarroll och gillar att arbeta mot mål och har en förmåga att skapa engagemang i ditt team. Eftersom vi tror på frihet under ansvar så måste du även vara bekväm med att ta egna initiativ och driva ditt arbete framåt.

För att uppnå vår vision ”Vi är nyckeln till mobilitet” genomsyras företaget av en företags- och ledarskapskultur som bygger på våra värderingar; tillit, entusiasm, ansvar och mod (TEAM) samt kundfokus. Vi tror att högpresterande team och bra ledarskap ligger till grund för en långsiktig framgång.

Hos oss respekterar vi varandra, ger varandra konstruktiv feedback och skapar delaktighet. Vi är öppna för förändringar genom att komma med och tillåta nya idéer, är ärliga och tar ansvar för våra arbetsuppgifter och företagets utveckling. Vi har en avslappnad, men ambitiös arbetsmiljö med ett gott samarbete i företaget. Vi delar våra framgångar med våra medarbetare och belönar goda prestationer. 

I denna rekrytering samarbetar Volkswagen Financial Services med Active Search. Om du vill veta mer är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Mia Wretborn Hedberg på 0707-273500 eller via mail mia@active-search.se eller Ann Danielsson på 070-9104275 eller mail ann@active-search.se

Vi kan tyvärr inte ta emot ansökningar via mail, då vi värnar om din personliga integritet. Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på https://active-search.se/integritetspolicy/

Eftersom vi rekryterar löpande vill vi ha din ansökan så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan!