Snabbmeny

Spontanansökan

Vill du bli kontaktbar kring spännande lediga tjänster vi arbetar med?

Företag
Axfood AB
Ort
Stockholm

Applikationsspecialist till Axfood IT

Applikationsspecialist till Axfood IT

Välkommen till Axfoodfamiljen!

Axfood är Sveriges näst största aktör inom dagligvaruhandeln med framgångsrika matkoncept som Willys, Hemköp, Tempo, Axfood Snabbgross, mat.se och Middagsfrid. Vi är också delägare i Eurocash och Urban Deli. Nyligen förvärvade vi Bergendahls Food där vi samtidigt ingår ett strategiskt partnerskap med City Gross. Bakom butiksscenen finns de koncerngemensamma funktionerna Affärsutveckling, Ekonomi, HR, IT, Kommunikation och Dagab Inköp & Logistik. Våra medarbetare är vårt framgångsrecept. Med passion för mat och människor, engagemang och stolthet arbetar vi tillsammans för en bättre vardag där alla kan dela glädjen för bra och hållbar mat. Axfood är noterat på Nasdaq Stockholm och huvudägare är Axel Johnson AB. Välkommen att göra karriär inom Axfoodkoncernen!

Är du Axfoods nya Applikationsspecialist?


Axfood IT, Pris & sortiment, befinner sig just nu i en spännande och expansiv fas och söker nu ytterligare två applikationsspecialister att förstärka teamet med.

Vi har implementerat en ny plattform, SAP CAR, som är basen i vår nya utveckling tillsammans med applikationer som SAP PMR, SAP UDF och SAP APL. Det är även inom detta område som SAP kommer att driva mycket framtida utveckling. Axfood ligger i framkant av denna utveckling, inom sortimentsplanering vi ett innovationsinitiativ tillsammans med SAP. Mycket fokus ligger på att uppgradera/byta ut många av våra befintliga lösningar inom merchandising. Samtidigt som vi kraftigt expanderar inom området med nya lösningar.

Som Applikationsspecialist kommer du att vara en del av teamet och fungera som expert inom Pris & Sortiment processerna och som den mycket viktiga länken mellan affärsverksamhet och utvecklare. Du kommer att arbeta med att analysera krav, specificera, konfigurera och testa systemet i samband med utveckling och förvaltning. Arbetet bedrivs i nära samarbete med affärsverksamheten inom samtliga enheter inom Axfood. Teamet ansvarar för större utvecklingar & projekt som löpande utveckling i förvaltningsrollen. Utveckling drivs i agila kanban team.


Bland de spännande utmaningar som väntar dig i denna roll är att medverka i utvärdering, upphandling och införande av nya system/komponenter/applikationer såväl som att förvalta befintliga system i samarbete med dina kollegor. Vi är ett företag i ständig utveckling och vi arbetar medvetet och långsiktigt tillsammans med dig för att du ska utveckla din kompetens. För rätt person finns goda möjligheter att utvecklas hos oss samt goda möjligheter att kombinera arbete och barn/familj.


Exempel på arbetsuppgifter

Agera expert inom utvalda delprocesser på de komponenter, applikationer och system som används

Analysera och lösa incidenter och problem

Arbeta proaktivt med systemförvaltning och releaseplanering

Medverka i större koncernprojekt och ansvara för mindre projekt.

Följande kompetens och erfarenhet önskas

Systemvetare eller liknande utbildning

Erfarenhet inom detaljhandel och speciellt inom pris och kampanj

SAP-kompetens inom SD och/eller MM

Erfarenhet från support och/eller systemförvaltning

Erfarenhet från arbete i projektform

Stark förmåga att självständigt driva krav från analys till driftsättning

God kunskap om integrationer

Flytande svenska och engelska i tal och skrift

Erfarenhet inom agila utvecklingsmetoder

Det är meriterande om du har

Erfarenhet inom SAP Retail

God förståelse för molntjänster och integration mot dessa

Scrummaster utbildad

Arbete med masterdata

Arbete inom foodretail

Som person ser vi att du är initiativrik och drivande i ditt arbete. I denna roll är det viktigt att du är öppen och tydlig i din kommunikation samt har lätt för att samarbeta med andra. Du trivs även med att arbeta på ett välstrukturerat och noggrant sätt samtidigt flexibel när det behövs. För att trivas i rollen är även din analytiska förmåga av central betydelse.

Bli en av oss


Axfood IT AB utvecklar, förvaltar och tillhandahåller både egenutvecklade system och standardsystem till alla bolag inom Axfoodkoncernen. I detta ingår att arbeta med alla IT-relaterade frågor från daglig drift till mångåriga IT-strategier. På Axfood IT arbetar vi mycket nära verksamheten och är därmed en stark samarbetspartner med stor verksamhetskompetens. Vi har en spännande framtid med systembyten där vi kommer att arbeta med framtida systemlösningar och även ett antal molnlösningar.

Utveckling Pris & Sortiment är en avdelning inom Axfood IT om 18 personer med roller och ansvar som Förvaltningsledare, Kanbanmaster, Applikationsspecialist, Testledare, Lösningsarkitekt och systemansvariga. Vi ansvarar för huvudprocess Pris & Sortiment som omfattar all masterdata, pris & kampanj, merchandising stöd. Merparten är SAP produkter inom dessa områden, vi har även andra systemstöd för andra processer. Tex stöd för space/varuplacering, egna märkesvaror, design, produktutveckling & underhåll, taktiska & strategiska inköp, avtal med flera.


Kontakt och ansökan

I denna rekrytering samarbetar Axfood med Active Search. För mer information kontakta Rekryteringskonsult Mia Wretborn Hedberg på 070 - 727 35 00 eller via mail mia@active-search.se eller Ann Danielsson på 070 - 910 42 75 eller mail ann@active-search.se

Vi kan tyvärr inte ta emot ansökningar via mail, då vi värnar om din personliga integritet. Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på https://active-search.se/integritetspolicy/

Eftersom vi rekryterar löpande vill vi ha din ansökan så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansöka