Snabbmeny

Spontanansökan

Vill du bli kontaktbar kring spännande lediga tjänster vi arbetar med?

Företag
AFRY
Ort
Stockholm

Director IT Global Operations

AFRY är ett internationellt företag inom teknik, design och rådgivning. Vi hjälper våra kunder att utvecklas inom hållbarhet och digitalisering. Vi är 17 000 hängivna experter inom områdena infrastruktur, industri och energi, som arbetar över hela världen för att skapa hållbara lösningar för kommande generationer. Making Future.

Vi söker dig som vill vara en del av AFRYs framgångssaga. Brinner du för teknisk utveckling? Gillar du att samarbeta för att hitta den bästa lösningen? Då kan vi erbjuda dig karriärmöjligheter på en modern arbetsplats med utmanande arbetsuppgifter och spännande projekt världen över. AFRY är rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer. Hos oss är du med och utvecklar innovativa och hållbara lösningar inom infrastruktur, energi och industri. Just nu söker vi marknadens vassaste kompetens som tillsammans med oss vill skapa framtidens samhälle. Vi hoppas också att du kommer lära dig lika mycket av oss som vi kommer göra av dig.

Nu söker vi en Director IT Global Operations

Brinner du för IT, strategi, affär och ledarskap? Vill du arbeta med att säkra en användarupplevelse i världsklass på ett stort internationellt bolag under stark expansion?

Då kan vi erbjuda dig en spännande möjlighet på en modern arbetsplats med utmanande arbetsuppgifter och spännande projekt. AFRY har verksamhet över hela världen och jobbar aktivt med att främja mångfald.

AFRY Corporate IT levererar alla IT-tjänster som används internt inom AFRY och som krävs för att vara ett konkurrenskraftigt och välfungerande företag. IT Operations ansvarar för AFRYs gemensamma IT plattform och infrastruktur och till denna gruppering söker vi nu en driven och engagerad Director Global IT Operations.

Tjänsten är placerad på AFRYS huvudkontor i Solna, Du rapporterar till CIO Karin Twena och ingår i IT-ledningsgruppen. Du har personalansvar för ett team om ca 90 personer och budgetansvar om ca 300 mkr.

Om tjänsten

Som Director Global IT Operations ansvarar du för att leverera de grundläggande IT-tjänsterna inom AFRY. IT-tjänsterna omfattar drift, förvaltning och utveckling av infrastrukturtjänster, LAN/WAN/WLAN, servicedesk, server och lagring, arbetsplats, Office 365, on-site, 1st och 2nd linesupport och säkerhet. AFRY köper idag stora delar av IT-tjänsterna från externa partners, så att koordinera och styra olika leverantörer är en viktig del av jobbet.

Du jobbar tillsammans med IT-ledningen, ditt team bestående av 90 personer, AFRYs leverantörer samt ett flertal nyckelpersoner och grupper i kärnverksamheten för att säkra en modern och funktionell leverans med god kvalitet.

Målet är att leverera arbetsplats, processer och verktyg som stödjer AFRY:s kärnverksamhet på ett proffsigt sätt, som är enkla att lära sig och enkla att använda. Visionen är att AFRYs konsulter ska vara stolta över deras leverans. Affärsmässighet och hållbarhet är viktiga ledord i såväl utveckling som leverans av IT-tjänsterna.

AFRYs ambition är att alla användare i målgruppen ska kunna och vilja använda koncernens processer och verktyg. För att uppnå det krävs en satsning på information, instruktioner och utbildning till olika användarmålgrupper – ett arbete som du leder.

Utbildning och erfarenhet

För att bli framgångsrik i denna roll ser vi att du är utbildad civilingenjör, med fördel inom data/IT. Du har 10 års erfarenhet av att leda utveckling, förvaltning och drift av IT Operations i stora företag och organisationer samt minst 5 års erfarenhet av att göra detta i konsultföretag. I ledarskapet har du haft såväl personalansvar, budgetansvar samt projektledningsansvar. Du har god erfarenhet av outsourcade IT-tjänster, inkl avtalsförhandlingar, på antingen kund- eller leverantörssidan. Vidare har du har uppnått goda resultat vad gäller både utveckling och tekniklyft samt kostnadseffektivisering.

Personliga egenskaper:

·      Du är analytisk och utvecklingsorienterad med en ”det-här kan-vi-lösa-attityd”

·      Du är drivande och har en förmåga att alltid slutföra projekt/uppdrag

·      Du är en god kommunikatör och jobbar bra i team

·      Du kommunicerar obehindrat muntligt och skriftligt på svenska, norska eller danska samt på engelska

Erfarenhet från internationella verksamheter samt integration av förvärvade bolag in i en befintlig verksamhet är meriterande.

Du erbjuds

När du jobbar hos oss AFRY får du tillgång till en ovärderlig kunskapsbank och en omfattande kollektiv kunskap. På AFRY får du möjlighet att utveckla din kompetens både på djupet och på bredden och du får ett omväxlande och dynamiskt arbete. Här uppmuntras du att göra det som du är bra på. Det är AFRYs passionerade medarbetare som skapar den kreativa miljö där tankar och idéer får flöda fritt.

Kontakt och ansökan

I denna rekrytering samarbetar AFRY med Active Search. För mer information kontakta Rekryteringskonsult Mia Wretborn Hedberg på 0707-273500 eller via mail mia@active-search.se eller Ann Danielsson på 070-9104275 eller mail ann@active-search.se