Snabbmeny

Spontanansökan

Vill du bli kontaktbar kring spännande lediga tjänster vi arbetar med?

Företag
Avanza
Ort
Stockholm

Javautvecklare till Tjänsteplattform

Avanzas backend-system består idag av hundratals mikrotjänster där det dagligen utförs miljarder tjänsteanrop. Hjärtat i detta system är tjänsteplattformen.

Avanza söker en senior Javautvecklare

Vill du utveckla ramverk som hanterar miljarder tjänsteanrop varje dag?

Avanzas backend-system består idag av hundratals mikrotjänster där det dagligen utförs miljarder tjänsteanrop. Hjärtat i detta system är tjänsteplattformen. Som del i vårt team utvecklar du de grundläggande byggstenarna som används för att implementera mikrotjänster på hos oss, bland annat ramverk, verktyg och strategier för service discovery, feltolerans, övervakning, kommunikation, datalagring, skalbarhet och säkerhet. 

Vi tror på öppen källkod och vårt mål är att tjänsteplattformen ska bestå av öppen källkod, oavsett om det är något vi tar in från tredje part eller sådant vi utvecklar själva.

Hos oss kommer du att:

  • Arbeta med en modern teknikstack som exempelvis Spring, RxJava och GRPC
  • Ha ett stort inflytande över morgondagens teknikval
  • Utforska nya ramverk och tekniker
  • Arbeta i en miljö där det är högt i tak och beslutsvägarna är korta
  • Ha möjlighet att bidra till öppen källkod

Tyngdpunkten i rollen ligger på utveckling. Som medlem i teamet kommer du att arbeta nära våra övriga utvecklare som använder teamets produkter. Du kommer att ta fram verktyg, tekniker och ramverk som gör deras vardag enklare, effektivare och roligare. Du kommer också att vara delaktig i frågor som berör allt från övergripande systemdesign till prestandaoptimering och effektiv testning. Vidare medverkar du även i att utbilda andra team om de vägval vi gör och de ramverk vi utvecklar.

Din profil:

För att trivas i rollen tror vi att du uppskattar att arbeta i team, ta fram lösningar gemensamt och ta del av andras kunskap men även dela med dig av din egen. Vi tror att du trivs med att jobba agilt, och har god erfarenhet av agil systemutveckling.

Vi tror även att du:

  • Är mycket bekväm med programmering på Java-plattformen
  • Har erfarenhet av utveckling i komplexa mikrotjänstmiljöer
  • Har en akademisk examen inom datateknik eller motsvarande    
  • Har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Avanza med Active Search. Om du vill veta mer är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Mia Wretborn-Hedberg på 070 - 727 35 00 eller researcher Susanne Nilsson på 072 – 303 15 00.

Vi kan tyvärr inte ta emot ansökningar via mail, då vi värnar om din personliga integritet. Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på https://active-search.se/integritetspolicy/

Eftersom vi rekryterar löpande vill vi ha din ansökan så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Avanzas vision är att skapa en bättre framtid för miljoner människor. Vi vill vara tjänsten som förenklar och förbättrar folks ekonomi, oavsett om man älskar aktier eller bara vill ha ett bra sparande. Vår affärsidé är enkel - mer till dig, mindre till banken.