Snabbmeny

Spontanansökan

Vill du bli kontaktbar kring spännande lediga tjänster vi arbetar med?

Företag
Svenska kyrkan
Ort
Uppsala

IT Arkitekt till Svenska Kyrkan

IT-sektionen på kyrkokansliet ansvarar för gemensamma system och den IT-infrastruktur som finns inom hela Svenska kyrkan. Sektionen består av ca 45 medarbetare i Uppsala och har en kostnadsbudget på ca 280 Mkr - med andra ord är verksamheten i stor utsträckning outsourcad. Vår sektion förväntas ha en ledande roll i digitaliseringen av Svenska kyrkans 1000-åriga organisation.

Nu söker vi dig som vill arbeta med att omsätta verksamhetens krav och behov till rätt IT-lösning. Ditt arbete sker i gränslandet mellan verksamhet och IT och du är med och utformar IT-arkitekturen för såväl Svenska kyrkans kärnfunktioner - dop, konfirmation, gudstjänst, begravning, internationellt arbete mm - som för stödfunktioner som HR, ekonomi, kommunikation, fastighet etc. Läs gärna mer om vårt arbete på www.svenskakyrkan.se

IT-arkitekt till Svenska Kyrkan

I rollen som IT-arkitekt

Du kommer framför allt att stå för överblick och övergripande styrning av hur våra IT-lösningar utformas. Vanligtvis är du aktiv i flertalet parallella uppdrag samtidigt och kommer tillsammans med ditt team driva strategiska frågor och teknisk innovation i nya spännande projekt och uppdrag.

Du ingår i en grupp med två andra IT-arkitekter och samarbetar nära med förvaltningsledare, projektgrupper, verksamhetspecialister och ledningsfunktioner. Du hjälper till i ett pågående arbete med masterdatamodeller, integrationsstyrning, metod­utveckling och sourcingval.

Du är nyckelperson i etableringen och tillväxten av IT-arkitektfunktionen med stora möjligheter att vara med och påverka. Ditt arbete bidrar därmed till Svenska kyrkans viktiga utmaning, att driva ökad digitalisering och skapa förutsättningar för en intern effektivisering.

Kvalifikationer

För att du ska trivas i rollen är det viktigt att du är pragmatisk, lösningsorienterad samt drivande i ditt arbete. Vi tror att du har en god och tydlig kommunikationsförmåga och trivs med att samarbeta med andra personer.

Du är skicklig på att, utifrån verksamhetsbehov, kunna rekommendera rätt IT-lösning till olika sorters verksamheter. Vidare ser vi att du är välstrukturerad och analytisk i ditt arbetssätt.

Vi söker dig som:

  • Har 3+ års erfarenhet som IT-, lösnings- eller verksamhetsarkitekt och en vana att arbeta med övergripande arkitektur och strategier.
  • Har bred erfarenhet av moderna SaaS tjänster, samt förmåga att analysera fördelar och nackdelar med införandet av sådana tjänster.
  • Har förståelse för hur masterdata, strategier kring integration och styrande arkitekturprincip kan leda till bättre lösningar för användare och minskad komplexitet och kostnad inom IT.
  • Är van att kravställa mot leverantörer.
  • Relevant akademisk examen inom IT, eller motsvarande erfarenhet.

Vi förutsätter att du delar Svenska kyrkans värderingar. Som ett led i vårt arbete för en balanserad och jämställd arbetsplats hoppas vi extra mycket på kvinnliga sökande.

Svenska Kyrkan erbjuder dig:

  • Att delta i spännande tillväxt- och vidareutvecklingsprojekt.
  • Får driva och ansvara för analys, design och framtagande av lösningsförslag.
  • Att ansvara och vidareutveckla övergripande strategier och arkitekturprinciper för verksamhetens 600 pastorat.
  • En familjär och flexibel arbetsmiljö med goda villkor och förmåner.

Tillträde

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Fackliga företrädare

Katarina Ottosson, Katarina.Ottosson@svenskakyrkan.se (Vision),

Joakim Lindström , Joakim.Lindstrom@svenskakyrkan.se (Jusek),

Kajsa Cedervall Westerman, kajsa.cedervallwesterman@svenskakyrkan.se (KyrkA). 

Samtliga nås med fördel via mail.

Kontakt och ansökan

I denna rekrytering samarbetar Svenska Kyrkan med Active Search. Om du vill veta mer är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Mia Wretborn-Hedberg på 070 - 727 35 00 eller researcher Susanne Nilsson på 072 - 303 15 00.

Vi kan tyvärr inte ta emot ansökningar via mail, då vi värnar om din personliga integritet. Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på https://active-search.se/integritetspolicy/

Eftersom vi rekryterar löpande vill vi ha din ansökan så snart som möjligt.