Snabbmeny

Spontanansökan

Vill du bli kontaktbar kring spännande lediga tjänster vi arbetar med?

Företag
Euro Accident
Ort
Stockholm

Senior Business Analyst till Euro Accident

Gemenskapen med kollegorna och en genuin kultur präglad av omtanke, handlingskraft och nytänkande är det som gör att våra medarbetare trivs, har kul och mår bra på jobbet.

Vi har också ett stort fokus på medarbetarnas hälsa och välmående och strävar efter att du ska kunna få, och välja, en sund balans mellan arbete och privatliv. Utöver pension och försäkring innehåller vårt omfattande förmånspaket bland annat ett generöst friskvårdsbidrag, träning på arbetstid, hälsoscreening, sjukvårdsförsäkring och samtalsstöd för privata och arbetsrelaterade problem.

Sedan 2016 är Euro Accident certifierade som en utmärkt arbetsplats, Great Place to Work. Vi har som långsiktigt mål att bli Sveriges attraktivaste arbetsgivare och samarbetar här med företaget Great Place to Work för att kontinuerligt kunna mäta och förbättra våra insatser som arbetsgivare.

Nu söker vi en Senior Business Analyst till vår grupp IT-Requirements

Förändring börjar med en tanke, resten är bara digital transformation!

Digitalisering handlar inte enbart om att gå från analogt till digitalt - en digital transformation börjar med att vi sätter oss ner och tänker tillsammans: analyserar, funderar, omvärderar och skapar. Tänker ut hur saker och ting kan skalas upp, skalas av och bli enklare, snabbare och smartare - så att vi tillsammans kan bli ännu bättre på det vi redan gör. Begreppet omfattar hela processen, från analys och kravställning till design. Allt för att kunna utnyttja och omfamna den digitala teknikens möjligheter.

Genom att förstå hur man bäst designar affärsmodell och processer för digitala tjänster, produkter och plattformar, skapas en förutsättning till att kunna använda och dra nytta av dess fördelar.

Nu söker vi dig som vill ta en aktiv roll i utvecklingen av både vår enhet inom IT samt i hela vårt företag. Du kommer medverka i olika IT- och verksamhetsprojekt till exempel upphandling av nya verksamhetssystem, effektivisering av informationshantering, nya digitala tjänster, kravinsamling samt vår transformation till en försäkringsgivare i framkant. Tjänsten är placerad i våra fina lokaler i Mörby Centrum.

Arbetsbeskrivning

Dina ansvarsområden innebär att du:

 • Arbetar med kravanalyser för både informations- och processflöden.
 • Kartlägger verksamhetens behov i tätt samarbete med användare och IT-utvecklare.
 • Planerar arbetet, genomför intervjuer och workshops, fångar, dokumenterar, tydliggör och effektivt prioriterar verksamhetens krav.
 • Hjälper på så sätt verksamheten att fatta affärsmässigt kloka beslut, välja rätt lösning och koncentrera insatser till det som är kritiskt och ger mest effekt.
 • Arbetar med processanalys och processförbättringar.
 • Levererar affärsnytta genom kravspecifikationer som är så tydliga underlag för såväl utvecklare som beslutsfattare, och som bygger på verksamhetens faktiska behov, såväl funktionella som kvalitetsmässiga.
 • Förmåga att kunna kommunicera med flera olika delar av verksamheten. För att på så sätt säkerställa att alla intressenter och slutanvändare får ut önskad nytta.
 • Säkrar affärsnyttan genom att aktivt leda granskning, test och release av slutprodukten för att kvalitetssäkra kraven och eliminera risker samt leda projekt mot uppsatta mål.
 • Erfarenhet och förmåga av att agera i olika nivåer i en organisation med olika kompetenser och roller, och i samverkan med verksamhetens olika intressenter och IT-utvecklare.

Om dig

 • Strukturerad och analytisk med god förmåga att effektivt sätta dig in i verksamheten och dess utmaningar.
 • Diplomatisk, drivande, lösningsorienterad, engagerad.
 • Självständigt driva, samordna och ansvara för framtagning av krav på system.
 • Brinnande intresse för verksamhetsutveckling.
 • 7-10 års erfarenhet av verksamhetsutveckling, gärna i en managementkonsultroll.
 • Universitetsutbildning som Civilingenjör eller Civilekonom.
 • Mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.
 • Meriterande är erfarenhet från försäkringsbranschen.

Kontakt och ansökan

I denna rekrytering samarbetar Euro Accident med Active Search AB. Om du vill veta mer eller söka tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Mia Wretborn-Hedberg på 070 - 727 35 00 eller mia@active-search.se eller researcher Veronica Nylund på 073 - 852 79 63 eller veronica@active-search.se