Snabbmeny

Spontanansökan

Vill du bli kontaktbar kring spännande lediga tjänster vi arbetar med?

Företag
Lernia AB
Ort
Stockholm

Lernia söker en HR Business Partner

Vill du vara med och göra skillnad för människor och företag, då har du chansen nu!

Lernia är en av Sveriges ledande kompetenspartners inom utbildning, bemanning och omställning. Vi utvecklar människor, företag och organisationer med rätt kompetenslösningar i arbetslivets och arbetsmarknadens alla skeden. Vi bidrar till en bättre matchning på arbetsmarknaden och ser till att fler människor kommer i egenförsörjning och att fler företag och organisationer kan stärka sin konkurrenskraft och vi verkar inom områdena: vuxenutbildning, bemanning och rekrytering samt omställning, matchning och karriärväxling.

Vi söker nu en driven HR Business Partner till Division Utbildning

Lernia söker en erfaren och affärsdriven HR Business Partner till vårt affärsområde Utbildning. Vi söker dig som har stor vana att driva operativa HR-frågor och att verka i en organisation under stor förändring. Förutom att du kommer ansvara för ett brett, operativt och strategiskt HR arbete kommer du i nära samarbete med övriga inom HR-avdelningen skapa, utveckla och driva HR-processer, policys och riktlinjer inom områdena som du supporterar i den dagliga verksamheten. Vi förutsätter att du är trygg i att självständigt hantera allt som har med personalfrågor att göra och har ett starkt affärsfokus.

Division Utbildning befinner sig i ett läge med flera förändringar och utveckling av organisationen som helhet men även av HR funktionens strategiska och operativa arbete. Detta gör att din insats och HR kompetens kommer bli betydande i företagets fortsatta tillväxt. Lernias HR team består av, förutom HR chef, ytterligare två HR Business Partners samt en HR Specialist. Utöver HR-funktionen finns ett Shared Service Center med lönehantering och HR-administration.

Tjänsten
I rollen som HR Business Partner kommer du arbeta i en bred HR-roll nära affärsområdets ledningsgrupp och till stor del fokusera på att stötta verksamhetens chefer i frågor inom arbetsrätt, fackliga förhandlingar, arbetsmiljö och personalärenden. Dina ansvarsområden innebär att du:

  • ansvarar och driver HR-frågor tillsammans med affärsområdets ledningsgrupp i enlighet med företagets affärsplan, värderingar, affärsidé och vision – hela tiden med verksamhetens mål i fokus.
  • coachar och stöttar chefer i HR-relaterade frågor. Genom att vara nära verksamheten bidrar du till att utveckla organisationen utifrån de utmaningar som finns och i den riktning som affärsområdet är på väg i.
  • ansvarar för att regelbundet förhandla omorganisationer och arbetsbristsituationer som en konsekvens av den förändringsresa som pågår. Du kommer också stötta cheferna genom förändringsresan.
  • tillsammans med verksamheten systematiskt arbeta med fysiska, sociala och organisatoriska arbetsmiljöfrågor.
  • tillsammans med övriga i HR teamet driva ett utvecklingsarbete kring HR processer och ansvara för att implementera dem inom affärsområdet.

Kvalifikationer och personlighet
Vi söker dig som kan kombinera professionalism, integritet med personlighet. Du tar ditt uppdrag på allvar samtidigt som ett avbrott med kollegorna och tid för skratt finns. Du är prestigelös och kan både dela med dig av erfarenheter och söka efter stöd när så behövs. Vi tror att du är modig, har en stark inre etisk kompass och en god portion humor.

För rollen ser vi att du har minst 7–10 års arbetslivserfarenhet inom HR varav flera år som HR Business Partner. Du är van att självgående driva förändring och utveckla HR projekt. Du har mycket goda kunskaper i arbetsrätt och vana av att operativt hantera personalärenden gällande bland annat rehabilitering och arbetsmiljö.

Du har en högskoleexamen med inriktning mot personal och beteendevetenskap eller annan examen/utbildning som bedöms vara likvärdig. Det är meriterande om du har arbetat i personalintensiva tjänsteföretag. Vidare önskas att du har god system- och datorvana samt utmärkta kunskaper i Office-paketet. Du bör obehindrat tala och skriva svenska och behärska engelska.


Ansökan
I denna rekrytering har Lernia valt att samarbeta med Active HR AB. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig Johanna Nyrén på 073 - 3340896 eller skicka en ansökan till johanna@active-search.se Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2019-11-15.

Vi värdesätter varandras olikheter och tar vara på människors skilda kompetenser för att få ännu fler i jobb. Det skapar förutsättningar för alla att lyckas i arbetslivet och gör oss och våra kunder mer innovativa och framgångsrika. När vi och andra växer känner vi stolthet.