Snabbmeny

Spontanansökan

Vill du bli kontaktbar kring spännande lediga tjänster vi arbetar med?

Företag
Telge Energi AB
Ort

Telge Energi söker IT-chef

Telge Energi är elbolaget som alltid utmanat branschen. Först sänkte vi priserna, sen kämpade vi mot kolkraften. Nu står vi inför vår viktigaste utmaning någonsin – att göra Sverige till förebilden inom hållbarhet. 2019 blev vi utsedda till det högst ansedda energibolaget i Sverige.

Vi inte bara tror på att sätta kunden i centrum i alltihop, vi gör det också. Just nu är vi inne en spännande utvecklingsfas där vi utvecklar en modern IT-plattform som kan utbyta data mellan system och som gör att vi blir än mer insiktsdrivna och precisa. Andan hos oss är lösningsfokuserad och fylld av energi.

Vi söker en IT-chef till Södertälje som söker mening

Till vår IT- och utvecklingsavdelning söker vi lite grann av en kapten till ett lag som är viktigt för bolaget. Du behöver ha både erfarenhet från komplexa IT-projekt och tekniskt djup inom systemutveckling.

Vi söker dig som är en driven, erfaren och engagerad IT-ledare som är duktig på kommunikation mellan IT och verksamhet. Att du är engagerad i hållbarhetsfrågor ser vi som en självklarhet, eftersom vi går hårt in på den frågan. Vi har sålt uteslutande ren el i 11 år, vi äter bara vegetariskt under möten och vi är ett av smärtande få bolag som klimatstrejkar. Känns det här som en pusselbit som du saknat så har vi ett jobb som kan ge dig större mening i ditt liv. Som person behöver du vara öppen för att lära dig nya saker och våga utmana dig själv. Som ledare strävar du efter att utveckla dina medarbetare.

Du har:

 • Minst 3 år ledarerfarenhet (med personalansvar)
 • Minst 3 års erfarenhet från att hantera krav från en verksamhet, till exempel från processägare eller affärs-CIOer 
 • Genomfört – projektlett eller varit ansvarig för – flera (5+) tekniska projekt, till exempel migreringar, integrationer eller systeminföranden/systembyten.
 • Erfarenhet att hantera och förhandla med externa leverantörer och kunskap om kravhantering och testmetodik. 

Det är bra om du:

 • Har erfarenhet från agil utveckling och gärna från Microsoftmiljö då vi har Dynamics
 • Har högskoleutbildning med teknisk inriktning
 • Bor i Södertälje/Sörmland/Södra Stockholm med omnejd då vårt kontor ligger i Södertälje.

Ditt uppdrag hos oss är att ta fram och driva och underhålla IT-lösningar och IT-strategi för Telge Energi. Det innefattar bland annat:

 • Budgetansvar för bolagets IT-lösningar
 • Personalansvar för IT-avdelningen som idag består av ca 20 personer
 • Drift-, rättnings- och utvecklingsansvar för internt byggda system
 • Driftansvar för externt inhandlade system som till exempel Dynamics
 • Planera och säkerställa att förändringar och projekt i IT-miljön genomförs på rätt sätt
 • Driva och ansvara för att uppdatera utvecklingsmodell och utvecklingsmetodik
 • Ställa krav mot, och hålla dialog runt delade tjänster med Telge Nät.

Det här är vi

Välkommen till Telgekoncernen. Inom Telge uppmuntrar vi våra medarbetare att utvecklas genom tjänster som erbjuder variation i arbetsuppgifterna och ett stort mått av frihet under ansvar. Här finns goda karriärmöjligheter och en kultur som ger dig möjlighet att påverka på allvar. Vi erbjuder bra förmåner och friskvårdsbidrag. Vi är en organisation som strävar efter mångfald och jämlikhet.

Du kommer att vara i en miljö där det är full fart, där du får mycket frihet under ansvar och där du får möjligheten att växa och utvecklas. Du får en spännande mix av strategiska utmaningar varvat med operativa arbetsuppgifter som gör att ingen dag är den andra lik.

Kontakt och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Active Search AB. Skicka din ansökan till Susanne Nilsson susanne@active-search.se eller ring Rekryteringskonsult Mia Wretborn-Hedberg 070-727 3500.