Snabbmeny

Spontanansökan

Vill du bli kontaktbar kring spännande lediga tjänster vi arbetar med?

Företag
Axfood IT
Ort
Stockholm

Axfood IT söker en Systemansvarig för IT-Säkerhet

Välkommen till Axfoodfamiljen!

Axfood är Sveriges näst största aktör inom dagligvaruhandeln med framgångsrika matkoncept som Willys, Hemköp, Tempo, Axfood Snabbgross, Mat.se och Middagsfrid. Vi är också delägare i Eurocash och Urban Deli. Bakom butiksscenen finns de koncerngemensamma funktionerna Affärsutveckling, Ekonomi, HR, IT, Kommunikation och Dagab Inköp & Logistik. Våra medarbetare är vårt framgångsrecept. Med passion för mat och människor, engagemang och stolthet arbetar vi tillsammans för en bättre vardag där alla kan dela glädjen för bra och hållbar mat. Axfood är noterat på Nasdaq Stockholm och huvudägare är Axel Johnson AB. Delar du vår passion för mat och människor? Välkommen att göra karriär inom Axfoodkoncernen!

Är du Axfoods nya Systemansvarig för IT-Säkerhet?

Axfood är företaget där vi tillsammans skapar inspirerande och tydliga matkoncept i både egenägd och handlarägd regi.
Vi har väl förankrade kärnvärden som vi lever och arbetar med i vardagen. Frågor som mångfald och hållbarhet är självklara. Som IT -Systemansvarig Säkerhet kommer du att ha en viktig roll och säkerställa Axfoods fortsätta resa. Vi gör stora satsningar på att bygga infrastruktur och molnbaserade tekniska lösningar för att öka vår förmåga över hela organisationen de kommande åren där du kan göra en klar skillnad! 

Om rollen

Som Systemansvarig för IT-Säkerhet kommer du att tillhöra avdelningen Driftplattform och jobba med att genomföra tekniska åtgärder inom området IT-Säkerhet. Du kommer jobba nära vårt Security Operations Center (SOC) med incidenter och förvaltning av säkerhetslösningar on-prem och i molnet. En stor del av tiden så kommer du jobba proaktivt tillsammans med andra teknikområdesansvarig med att förbättra Axfoods IT-säkerhet och utvärdera och implementera nya säkerhetsprodukter utifrån aktuella hot.

Vår ambition är att leverera en plattform som möjliggör en stabil och robust drift med proaktivitet och flexibilitet, utan att ge avkall på kvalitet. Avdelning Driftplattform består tekniskt av övervakningsplattform, ett modernt automatiseringsverktyg, nybyggda fullt redundanta datahallar samt interna och externa säkerhetslösningar.

Exempel på ansvarsområden:

  • Tillsammans med SOC agera på incidenter och nya hot
  • Systemansvar och förvaltning av våra valda säkerhetsprodukter on-prem eller i molnet
  • Säkerställa Life Cycle Management för produkter inom Säkerhet
  • Uppdatera systemdokumentation löpande
  • Genomföra release & servicehelgs-arbete

Om dig

För att bli framgångsrik i denna roll ser vi att du har minst tre års relevant arbetslivserfarenhet. Du har några års erfarenhet inom IT-drift och förvaltning samt har en bra övergripande IT-kunskap och god kunskap kring IT-säkerhet. Du är van med ärendehantering och har med fördel arbetat med ITIL som ramverk. En djup generell kunskap inom IT infrastruktur är viktigare än specialistkompetens inom vissa säkerhetsprodukter.

Personliga egenskaper

Du är en nyfiken person som trivs med att arbeta med förändringar och har förmåga att se nya möjligheter. Du är drivande och resultatorienterad med en positiv energi som smittar av sig på din omgivning. Du är flexibel och förändringsbenägen och tycker om att vara drivande i effektiviseringsarbete. Du tycker om problemlösning och är tydligt målinriktad. Vidare har du god kommunikationsförmåga och är duktig på att samarbeta med olika typer av roller inom verksamheten. Ett stort teknikintresse är också en bra egenskap.


Kontakt och ansökan

I denna rekrytering samarbetar Axfood med Active Search. För mer information kontakta Veronica Nylund, Reasearcher Tel: 073-8527963 Email: veronica@active-search.se