Snabbmeny

Spontanansökan

Vill du bli kontaktbar kring spännande lediga tjänster vi arbetar med?

Företag
Exportkreditnämnden
Ort
Stockholm

Teknisk och Lösningsfokuserad Systemadministratör

Vill du göra skillnad och främja svensk export ska du jobba på EKN. Vi är ca 150 medarbetare de flesta är akademiker, främst företagsekonomer, nationalekonomer och jurister. Vi sitter centralt i Stockholm och satsar på en arbetsmiljö med arbetsglädje och ständig utveckling av kompetens. Vi är ungefär lika många män som kvinnor.

Teknisk lösningsfokuserad systemadministratör med god känedom inom både Linux och Windows

Om IT-avdelningen

På vår IT-avdelning arbetar idag 10 medarbetare, 7 män och 3 kvinnor, och ungefär lika många konsulter med utveckling, förvaltning och drift. Vårt team kring drift fokuserar på stabil drift med hög fokus på säkerhet och ständiga förbättringar av infrastrukturen tillsammans med vår outsourcingpartner för drift. Tjänsten vi nu söker kommer ingå i drift teamet.

Arbetsbeskrivning

Rollen som teknisk systemadministratör på EKN är bred och lämpar sig för en tekniker med stort intresse för att lära sig nytt och hitta nya lösningar. Det är en stor fördel om du har ett högt säkerhetstänk och kunnig inom området. Vårt egenutvecklade affärssystem bygger på Oracle och Linux. Du kommer jobba i ett litet team med en Driftansvarig och en Senior Tekniker/IT-arkitekt.
Dina ansvarsområden blir bland annat att beställa och följa upp drifttjänster som vår driftpartner och andra leverantörer kopplat till IT levererar. Du jobbar både i gemensamma projekt men driver även egna uppdrag, ibland med stöd från extern konsult.

EKN har ett eget driftansvar för det egenutvecklade försäkringssystemet och här jobbar du nära utvecklingsteamen för att stötta dem att utveckla EKN:s försäkringsprodukter så vi får säkra och stabila tjänster. Uppdraget omfattar i huvudsak drift, felsökning, felavhjälpning, övervakning, dokumentation och uppgraderingar av EKN:s egna system.

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig med en relevant akademisk utbildning inom IT. Alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som EKN bedömer som likvärdig. 
Du har hunnit jobba minst ett par år som systemadministratör eller liknande roll och söker nya utmaningar där du samtidigt får jobba för ett gott syfte, att främja svensk export. Du har erfarenhet från både Linux och Windows system och gärna Oracle. Du är också intresserad av säkerhet och vill utveckla dina kunskaper inom detta område.

Krav på erfarenhet

·       Minst 2 års erfarenhet av drift och underhåll av Linux och Windows servers

·       Behärskar svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande erfarenheter är:

·       Beställarkompetens av drifttjänster

·       IT säkerhet

·       Applikationsdrift, driftsättning av servers

·       Oracle DBA i Unix/Linux

·       BI verktyg, Data Warehouse

·       Övervakningsverktyg

Egenskaper

Vi söker efter en motiverad, öppen, kommunikativ och prestigelös person som är van att jobba både självständigt och i team i högt tempo.
Du uppskattar att förmedla kunskap och har en nyfikenhet och ett intresse av att finna lösningar och att lära dig nytt inom teknik men även EKN:s verksamhet. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Arbetsprover kan komma att tillämpas i rekryteringen likaså provanställning.

För mer information

EKN samarbetar med Active Search i denna rekrytering. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta rekryteringskonsult Susanne Nilsson mobil 072-303 15 00 Active Search

För att söka tjänsten som Systemadministratör hos EKN följ länken här: Ansökan SystemadministratörVälkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag

2019-03-20