Snabbmeny

Spontanansökan

Vill du bli kontaktbar kring spännande lediga tjänster vi arbetar med?

Företag
Axfood IT AB
Ort
Stockholm

Lösningsarkitekt

Axfood IT söker en Lösningsarkitekt till avdelning Pris & Sortiment

Axfood är Sveriges näst största aktör inom dagligvaruhandeln med framgångsrika matkoncept som Willys, Hemköp, Tempo, Axfood Snabbgross, mat.se och Middagsfrid. Vi är också delägare i Eurocash och Urban Deli. Bakom butiksscenen finns de koncerngemensamma funktionerna Affärsutveckling, Ekonomi, HR, IT, Kommunikation och Dagab Inköp & Logistik. Våra medarbetare är vårt framgångsrecept. Med passion för mat och människor, engagemang och stolthet arbetar vi tillsammans för en bättre vardag där alla kan dela glädjen för bra och hållbar mat. Axfood är noterat på Nasdaq Stockholm och huvudägare är Axel Johnson AB. Välkommen att göra karriär inom Axfoodkoncernen!

Axfood IT

Utvecklar, förvaltar och tillhandahåller både egenutvecklade system och standardsystem i egen regi till alla bolag inom Axfoodkoncernen. I detta ingår att arbeta med alla IT-relaterade frågor från daglig drift till mångåriga IT-strategier. På Axfood IT arbetar vi mycket nära verksamheten och är därmed en stark samarbetspartner med stor verksamhetskompetens. Vår strategi är kontinuerlig utveckling, där vi aktivt förvaltar och utvecklar de lösningar som vi väljer.

Bland de centrala systemen ligger tyngdpunkten på SAP-produkter såsom ECC, EWM och F&R. Vi har även implementerat plattformen CAR och där pågår projekt för att implementera fler applikationer

Rollen som Lösningsarkitekt

Det är en spännande roll och du kommer vara en nyckelspelare i Axfoods framtida satsningar.

Vi tror att du arbetat mer än 5 år i olika IT-roller och har din bakgrund antingen som applikationsutvecklare som utvecklats till ett större lösningsansvar, eller så har du arbetat som affärsanalytiker/kravanalytiker och designat mer och mer IT-lösningar.

I din roll kommer du arbeta brett, både med att föra en dialog kring djupa tekniska sammanhang, såväl som att förstå affärsprocesser och vad som driver värde hos Axfood. Ett stort plus är om du har erfarenhet från detaljhandel och gärna inom dagligvaror.

Du kommer att få ett stort ansvar att både bibehålla och utveckla våra befintliga lösningar och kommunicera arkitekturella principer som fungerar bra, men du ska även vara med att skapa nya lösningar som stödjer vår affär.

Exempel på arbetsuppgifter

 • Analysera och designa övergripande processer och systemflöden ner till detaljerade specifikationer för vissa utvecklingsområden.
 • Delta i spännande vidareutvecklings- och nyutvecklingsuppdrag samt projekt. 
 • Driva och ansvara för analys, design och framtagande av lösningsförslag.
 • Vidareutveckla övergripande arkitekturprinciper.
 • Arbeta med framåtskridande projekt och vara med i innovativa projekt.
 • Delta i arbete med att ta fram affärsplaner
 • Coacha och stötta kollegor

Följande kompetens och erfarenhet önskas

 • Systemvetare eller liknande utbildning
 • SAP-kompetens inom MM och SD
 • Erfarenhet inom SAP Retail
 • Erfarenhet från support och/eller systemförvaltning
 • Erfarenhet från arbete i projektform
 • God kunskap om integrationer
 • God förståelse för molntjänster och integration mot dessa
 • Flytande svenska och engelska i tal och skrift
 • Erfarenhet inom agila utvecklingsmetoder
 • Erfarenhet inom detaljhandel och speciellt inom dagligvaror

Personliga kvalifikationer

Som person behöver du vara initiativrik, inlyssnande och drivande i ditt arbete. I denna roll är det viktigt att du är öppen och tydlig i din kommunikation samt har lätt för att samarbeta och samverka med andra. Du trivs även med att arbeta på ett välstrukturerat och noggrant sätt samtidigt flexibel när det behövs. För att trivas i rollen är din analytiska förmåga av en central betydelse och för att lyckas i rollen är det viktigt att skapa förtroende i organisationen.

Axfood IT Utveckling Pris & Sortiment är en avdelning inom Axfood IT som ansvarar för huvudprocess Pris & Sortiment som omfattar artikel, sortiment, kund, site, leverantör, pris & kampanj. Vi är 18 personer med roller och ansvar som Utvecklingsledare, Kanban-master, Applikationsspecialist, Testledare, Lösningsarkitekt och Systemansvariga. Inom Pris & Sortiment är flerparten av systemen SAP-produkter, men andra systemleverantörer förekommer också, t ex inom områdena space/varuplacering, egna märkesvaror, design, produktutveckling & underhåll, operativa & strategiska inköp, avtal med flera.

Låter rollen intressant och som ditt nästa stega? - Välkommen till Axfoodfamiljen!

Kontakt och ansökan

I denna rekrytering samarbetar Axfood med Active Search. För mer information kontakta Rekryteringskonsulter Mia Wretborn Hedberg på 070 - 727 35 00 eller via mail mia@active-search.se eller Ann Danielsson , Researcher at Tel: 070-9104275 Email: ann@active-search.se

Vi kan tyvärr inte ta emot ansökningar via mail, då vi värnar om din personliga integritet. Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på https://active-search.se/integritetspolicy/

Eftersom vi rekryterar löpande vill vi ha din ansökan så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan!