Snabbmeny

Spontanansökan

Vill du bli kontaktbar kring spännande lediga tjänster vi arbetar med?

Företag
SSG Standard Solutions Group AB
Ort
Sundsvall

IT-arkitekt till SSGs produktteam

Möt SSG – industrins samarbetspartner för en säkrare och mer hållbar industri

Standard är en del av vårt namn och vårt DNA, det är kärnan i allt vi gör. Men vi är långt ifrån ett standardföretag. Vi är en progressiv och agil kraft där alla siktar högre för en bättre morgondag. Vi samlar några av de ledande experterna inom den svenska industrin med en tydlig inriktning på att lösa industrins utmaningar nu och i framtiden. De lösningar vi skapar omvandlas till ett brett utbud av tjänster, standarder och kurser för industriella anläggningar, entreprenörer och leverantörer.

Med ögonen inställda på internationell tillväxt utökar vi vårt utbud till en internationell marknad där vi ser tillväxtpotential och möjligheter till förvärv. Våra fokusområden är arbetsmiljö och säkerhet, hållbarhet och digitalisering, där moderna arbetsmetoder och digital teknik lägger grunden för nya tjänster som gör internationell industri hållbar och konkurrenskraftig. Vårt huvudkontor i Sundsvall är hem för cirka 100 anställda och vi har också närvaro i Stockholm, Göteborg, Helsingfors och Reykjavik.

Bli en del av oss på SSG och var med och forma framtidens industri.

SSG Standard Solutions Group – Setting new standards.

SSG söker nu en IT-arkitekt, placering i Sundsvall med omnejd. Som en del i vår tillväxt ligger fokus på att hitta hållbara lösningar för den större organisationen, och vi hoppas att du är intresserad av att vara med på denna resa.

Om tjänsten

I rollen som IT-arkitekt kommer du arbeta med arkitekturfrågor på både en strategisk och operativ nivå. Du är huvudansvarig för att produkten realiseras på ett sätt som är ändamålsenligt, håller hög kvalité och är långsiktigt hållbar för både kund och vår organisation.

Som IT-arkitekt kommer du tillhöra ett eller flera produktteam och utföra mesta delen av ditt arbete kopplat till teamets produkter. Arbetet kommer variera från verksamhetsnära frågor för produkterna till tekniska lösningar i samarbete med olika roller i teamet, tex produktägare och systemutvecklare. Utöver att arbeta i teamet så kommer du ingå i ett internt arkitektforum där ni hjälper varandra att bli framgångsrika. I din roll kommer du på IT:s uppdrag ha ansvar för strategisk planering, livscykelhantering av produkterna samt kostnadsuppföljning och effektivisering utifrån teknikperspektivet.

Vi erbjuder

Vi har en fantastisk arbetsplats i Sundsvall med kompetenta produktteam som arbetar i en modern IT-miljö. Vi har via våra kommittéer, nätverk och arbetsgrupper en unik kontaktyta med svensk industri. Vi trivs väldigt bra tillsammans och vi tror på att ha kul på jobbet samtidigt som vi skapar och erbjuder tjänster som bidrar till en hållbarare värld!

Utöver detta ingår också:

  • Individuell lönesättning och vinstdelning till alla anställda.
  • Friskvårdsbidrag och friskvårdstimme.
  • Privat vårdsförsäkring, sjukförsäkring och hälsoförsäkring.
  • Satsning på ledar- och medarbetarutveckling.
  • Sommartid – en timmes kortare arbetsdag under sommarmånaderna.
  • Pension (ITP1 samt flexpension), kollektivavtal samt möjlighet till löneväxling.

 

Om dig

Du har minst 5 års erfarenhet som systemutvecklare, varav minst 1 år som lead developer eller IT-arkitekt. Erfarenhet av Azure eller annan molnarkitektur och C# eller .NET är meriterande. 

Vi ser gärna att du har relevant utbildning inom IT/systemvetenskap eller motsvarande erfarenhet.

Mer om dig

Som person ser vi gärna att du är en duktig kommunikatör som på ett pedagogiskt sätt kan förklara teknik och motivera lösningsval för olika målgrupper. Du har förmågan att prototypa, utveckla och utvärdera tänkbara tekniska lösningar givet ett kundproblem i syfte att verifiera tekniska hypoteser. Detta innebär att du också grafiskt behöver kunna beskriva komplexa samband på olika sätt i tex informationsmodeller eller beroendekartor. Du är nyfiken på ny teknik och har en vilja att förstå hur produkterna används av kunderna.

Vi ser även att du har en god analytisk förmåga där du kan ta fram exempelvis beslutsunderlag och konsekvensbeskrivningar samt arbetar strukturerat med olika problemställningar och lösningar. Du har ansvarskänsla och hög egen leveransförmåga. Du trivs i en miljö där det finns frihet under ansvar och där du förväntas bidra i teamen med hela din kompetens i din roll såväl som människa.

Välkommen till SSG som har en god teamanda och gemenskap, med starka ägare och en trygg anställning!

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Mia Wretborn-Hedberg och Fanni Orestav på Active Search. För att du som kandidat skall få bästa möjliga kandidatupplevelse, ber vi dig ödmjukt att söka tjänsten i ett första steg så kommer ansvarig rekryterare ta kontakt med dig om du har en matchande profil för tjänsten. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Active Search får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mejl då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen. Om du har frågor eller funderingar om tjänsten, tveka inte att kontakta Mia på telefon: 070 - 727 35 00 eller mia@active-search.se eller Fanni på 073 - 852 79 63 eller fanni@active-search.se.