Snabbmeny

Spontanansökan

Vill du bli kontaktbar kring spännande lediga tjänster vi arbetar med?

Företag
AFRY
Ort
Stockholm

Software Asset Manager

Som Software Asset Manager hos oss kommer du att arbeta med vår globala portfölj av licensierade mjukvaruprodukter, till stora delar inom Engineering Applications (CAD, BIM, GIS etc). Du kommer att vara drivande i frågor som förnyelser, förhandlingar, optimering av licensnyttjande med mera. Många sociala kontakter är en naturlig del i rollen och du kommer utvidga ditt kontaktnät då ständigt lär känna många nya människor, såväl internt som externt.

Du kommer att tillhöra ett energifyllt team (CIO Office) inom AFRY IT, ett kompetent gäng som med stort engagemang utbyter erfarenheter och stöttar varandra. De flesta i teamet tillhör Solna-kontoret, men detta är inte ett krav. Både AFRY som bolag och AFRY IT är globala organisationer vilket präglar det dagliga arbetet. 

Dina ansvarsområden omfattar

 • Hantering av AFRYs globala portfölj av mjukvarukontrakt
 • Licensförnyelser och förhandlingar
 • Utgöra huvudkontakt för AFRY AB:s centrala mjukvaruavtal
 • Upprätthålla dokumentation av avtal och andra SAM-relaterade dokument för relaterade leverantörer
 • Använda implementerade verktyg för att monitorera och optimera licenskonsumtion och -kostnad.
 • Följa kostnadsutveckling och tillsammans med controller analysera förbrukning
 • Tillhandahålla rapporter för chargeback och finansiell uppföljning
 • Äga och koordinera processen för förekommande audits inom relaterade mjukvaror
 • Hålla AFRY IT Management informerad om finansiella och legala licensrisker

Det här är du

Du har förmodligen en universitetsexamen inom ekonomi eller systemvetenskap på minst kandidatnivå och kan påvisa gedigen erfarenhet av arbete med Software Asset Management.

 

Du har god planeringsförmåga, erfarenhet av förhandling, vana av kostnadskontroll och -uppföljning samt förmågan att upprätthålla ett positivt samarbete och relationer med både interna och externa stakeholders. Mycket goda kunskaper i såväl svenska som engelska är av vikt.

Mer om ditt nya jobb

AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle. Vi är 19 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.

AFRY är rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer. Hos oss är du med och utvecklar innovativa och hållbara lösningar inom infrastruktur, energi och industri.

Något av det vi kan erbjuda dig:

 • En trygg anställning med fast lön och kollektivtal – komponenter som är en självklarhet för oss
 • En stark kultur som präglas av att dela kunskap och kompetensutveckling inom individuella utvecklingsplaner. Vi lär oss av varandra på daglig basis i vårt arbete.
 • En flexibel arbetsmiljö och stor frihet under ansvar då vi förstår att allas liv ser olika ut och vikten av att ha en god balans mellan jobb och fritid.
 • Årligt friskvårdbidrag, företagshälsovård, tjänstepension med personlig rådgivning mm.
 • Club AFRY – Vår personalklubb med möjlighet till kultur- och sportevenemang, bokklubb, stuguthyrning, yoga mm.

Kontakt och ansökan

I denna rekrytering samarbetar AFRY med Active Search. För mer information kontakta Rekryteringskonsult Ann Danielsson på 070 104275 eller via mejl ann@active-search.se

Vi kan tyvärr inte ta emot ansökningar via mail, då vi värnar om din personliga integritet. Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på https://active-search.se/integritetspolicy/

Eftersom vi rekryterar löpande vill vi ha din ansökan så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan! 

AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society.