Snabbmeny

Spontanansökan

Vill du bli kontaktbar kring spännande lediga tjänster vi arbetar med?

Företag
Hypergene AB
Ort
Stockholm

Produktchef Offentlig sektor

Om Hypergene

Hypergene är ett svenskt techbolag på den nordeuropeiska marknaden för beslutsstöd och verksamhetsstyrning - med en molnbaserad produkt för planering, uppföljning och analys. Med vår produkt och hjälp ska våra kunder kunna styra mot sina mål och nå en ny, högre nivå av prestation och effektivitet.

 

I rollen som Produktchef Offentlig sektor agerar du ledare för hela produkt- och affärserbjudandet inom ditt ansvarsområde av produkten och har därmed en strategisk viktig roll inom bolaget. Produktchefen säkerställer direkt och via produktägare (R&D) att Hypergenes erbjudanden är attraktiva på de marknader som vi verkar inom. I det ingår att bidra till att produkten är känd på marknaden som den bästa lösningen på kunders problem, att våra säljare har det de behöver för att vinna affärer och att leveranssavdelningen har goda förutsättningar att skapa nöjda kunder och användare. Produktchefen ansvarar för att våra produkter är väl positionerade på marknaden och ger användarna stort mervärde.

Arbetsuppgifter

• Direkt och genom samarbete med övriga i produktteamet och dess produktchefer, säkerställa produktkvalitet och funktion

• Bidra till ökade intäkter och marginaler för produkten genom indirekta aktiviteter

• Vara en stark ambassadör för produkterna både informellt och visionärt

• Säkerställa och bidra till att marknadsmaterial håller högsta kvalitet

• Utbildning och utveckling av Sälj/Marknad/Expert Services inom produkten

• Partner- och leverantörsrelationer rörande produkten/dess applikationer

• Utveckling, upprätthållande och kommunikation av produktstrategi & roadmap för området inom applikationer

• Omvärldsbevakning (konkurrenter, trender, lagstiftning, nya kundbehov)

• Assisterar Sälj med produkt- och verksamhetskompetens vid försäljning

• Säkerställa att säljande demomiljö finns tillgänglig

• Säkerställa att det finns bra, väldokumenterade referenskunder för de olika produktområdena

Kompetenskrav

För att bli framgångsrik i rollen krävs att du trivs i en miljö som präglas av utveckling och förändring inom många områden. Det kan handla om såväl kunders behov och produktens möjligheter som Hypergenes tillväxt. Sammantaget ställer det krav på att du har en egen omvärldsbevakning och ligger i kompetensmässig framkant kring marknaden och våra produkters utvecklingspotential. I grunden behöver du också hantera alla delar av Product Management för att säkerställa att dessa kunskaper och erfarenhet bidrar till utvecklingen av en produkt som alltid ligger steget före våra konkurrenter. Vidare krävs god kunskap om och intresse av den senaste inom verksamhetsstyrning, CPM, BI och Målstyrning.

På Hypergene är vi övertygade om vi lyckas allra bäst när vi arbetar tillsammans och utmanar varandra. Därför ser vi att du, utöver att ha rätt kompetensprofil, också är person med mycket god samarbetsförmåga och ett starkt personligt driv. Vi ser dessutom att du är en person som arbetar kundorienterat, med professionalitet, hjälpsamhet, ödmjukhet och lösningsorientering som utgångspunkter. Givetvis i kombination med ett strukturerat och effektivt arbetssätt och förmågan att ligga steget före.

Kunskapskrav

• Kunskaper och erfarenheter inom offentlig sektor och inom mjukvara (och gärna som produktchef)

• Paketering av produkter och IT-tjänster

• Teknologikunskap, god orientering och trender

• Kommersiell kunskap och affärsutveckling

• Kundfokuskunskap

• Presentationsteknik

• Erfarenhet från försäljning till kunder och organisationer

 

Om att arbeta på Hypergene 

 

Våra medarbetare är delaktiga inom hela kedjan från produktutveckling och leverans till kundsupport. Hypergene utvecklas snabbt och tar alltmer plats på marknaden. Idag är vi marknadsledande inom flera branscher med tusentals användare hos ett stort antal kunder i Norden och Europa. Nyckeln till vår framgång är kombinationen av en kraftfull produkt och alla våra vassa medarbetare.

 

På Hypergene vill vi utmana och utveckla allt vi gör. Det gäller både vår produkt och hur vi ser på oss själva som företag och arbetsgivare. Vi tror på förändring genom mod och samarbete – att våga testa nya vägar och att göra det med stöd av varandra. Med det tankesättet har vi byggt ett företag där vi bryr oss om varandra och våra kunder och ett företag som är i stark tillväxt sedan många år tillbaka. 

 

Frågar man medarbetarna om vad som det bästa med att arbeta på Hypergene lyfts ord som: hjälpsamhet, flexibilitet, prestigelöshet, produkten och alla kollegor. Som en del av oss får du dessutom spännande projekt, personlig utveckling och många sociala aktiviteter, alltifrån afterworks och konferensresor till gemensamma löprundor och mycket annat.

 

Vi erbjuder en flexibel arbetsmiljö där du i viss mån kan arbeta hemifrån och från kontoret beroende på aktivitet och behov.

 

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Active Search. För att du som kandidat skall få bästa möjliga kandidatupplevelse, ber vi dig ödmjukt att söka tjänsten i ett första steg så kommer ansvarig rekryterare ta kontakt med dig om du har en matchande profil för tjänsten. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Active Search får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mejl då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen. Om du har frågor eller funderingar om tjänsten, tveka inte att kontakta Ann Danielsson på 070–9104275 eller ann@active-search.se