Snabbmeny

Spontanansökan

Vill du bli kontaktbar kring spännande lediga tjänster vi arbetar med?

Företag
SSG Standard Solutions Group AB
Ort
Sundsvall

Produktchef / Produktägare

SSG samlar svensk industri och skapar standardiserade tjänster för att göra industrin mer säker effektiv och hållbar. I över 60 års tid har några av svensk industris främsta experter samverkat i våra kommittéer för att hitta gemensamma lösningar på gemensamma problem, lösningar som SSG förverkligar. Resultatet är ett brett utbud av tjänster, standarder och kurser för industrianläggningar, entreprenörer och leverantörer.

SSG är i stark tillväxt och våra ambitioner är höga. Vi arbetar för en breddning av våra erbjudanden på en internationell marknad, där vi ser både tillväxtpotential och möjligheter till förvärv. Våra fokusområden är arbetsmiljö, hållbarhet och digitalisering där moderna arbetsmetoder och digital teknik lägger grunden för nya tjänster som gör internationell industri hållbar och konkurrenskraftig.

På huvudkontoret i Sundsvall arbetar cirka 85 personer och vi finns även representerade i Stockholm, Göteborg, Helsingfors och Reykjavik. SSG – Setting new standards.

Vi expanderar nu vårt team med en kombinerad roll som Produktchef /Produktägare med placering i Sundsvall med omnejd. Som en del i vår tillväxt och utveckling bidrar du till värdedriven utveckling genom kompetenta produktteam. Vi hoppas att du vill vara med på vår resa!

Om tjänsten:

Du kommer att ansvara för att utifrån strategi och effektmål maximera värdet av leveransen av teamet. Det gör du genom att ta fram lösningar, kommunicera utvecklingsstatus och koordinera beroenden för våra produkter.

 Du kommer vara drivande i att formulera och kommunicera vision och strategi för att realisera produktens potential. Rollen innebär även ansvarar för förstå kunden och dess behov samt att validera värde hos identifierade möjligheter.

I tjänsten ingår att entusiasmera och utveckla nyckelrelationer med såväl portföljägare och andra intressenter som med dina kollegor i det dagliga arbetet i produktteamet, så att produktens och portföljens effektmål uppnås.

 Rollen innefattar ansvar för att säkerställa en affärsmässig och värdedriven utveckling med rätt verktyg för att uppnå leverans i tid och enligt förväntan.

Vidare säkerställer du att produktteamet har tillgång till de intressenter och kundrepresentanter som behövs i arbetet för att kunna utforska kundbehov och bygga ändamålsenliga lösningar.

Du kommer att arbeta med att samla in krav och behov från verksamheten. Här leder du produktteamet i att tydliggöra och bryta ner uppgifter i discovery- och delivery backlog.

Som produktägare är du en viktig del i produktteamets hållbara prestationskultur.

 

Vi ser att du har

Utbildning inom IT / Systemvetenskap eller motsvarande.

Helhetssyn och strategisk med förmåga att analysera konsekvenser av olika vägval i komplexa situationer, utifrån en långsiktig horisont

Du har minst tre års erfarenhet av liknande roller som projektledare, product-owner eller scrummaster inom IT med erfarenhet från agil produktutveckling.

Med dina ledaregenskaper har du förmåga att sortera och fatta affärsmässiga beslut utifrån mål och helhetsperspektiv. Du kommunicerar tydligt och bidrar till ett väl fungerande samarbete för ett effektivt och välmående team.

Vad vi kan erbjuda dig

Vi har en fantastisk arbetsplats i Sundsvall med kompetenta produktteam som arbetar i en modern IT-miljö. Vi trivs väldigt bra tillsammans och vi tror på att ha kul på jobbet.

Utöver detta ingår också:

  • Individuell lönesättning och vinstdelning till alla anställda.
  • Friskvårdsbidrag och friskvårdstimme.
  • Privatvårdsförsäkring, sjukförsäkring och hälsoförsäkring.
  • Satsning på ledar- och medarbetarutveckling.
  • Sommartid – en timmes kortare arbetsdag under sommarmånaderna.
  • Pension (ITP1 samt flexpension), kollektivavtal samt möjlighet till löneväxling.

Välkommen till SSG som har en god teamanda och gemenskap, med starka ägare och en trygg anställning!

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Ann Danielsson på Active Search. För att du som kandidat skall få bästa möjliga kandidatupplevelse, ber vi dig ödmjukt att söka tjänsten i ett första steg så kommer ansvarig rekryterare ta kontakt med dig om du har en matchande profil för tjänsten. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Active Search får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mejl då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen. Om du har frågor eller funderingar om tjänsten, tveka inte att kontakta Ann på 070–9104275 eller ann@active-search.se