Snabbmeny

Spontanansökan

Vill du bli kontaktbar kring spännande lediga tjänster vi arbetar med?

Företag
Fora AB
Ort
Stockholm

Gruppchef inom IT leverans på Fora

Nu söker vi dig som tillsammans med medarbetarna i gruppen och övriga chefer på Fora vill leda vår IT -Leveransavdelning in i framtiden. Du kommer att ha ansvar för uppbyggnaden av gruppen för vårt nya moderna affärssystem "SAP S/4HANA Cloud for Insurance" som idag bara finns implementerat på ett fåtal ställen i Norden. Du förstår vart vi är på väg och leder gruppen i små som stora steg. Du drivs av ständiga förbättringar och lockas av möjligheten att leda och engagera i den dagliga leveransen.

Om rollen

Vi söker ny en Gruppchef IT till avdelningens leveransteam som benämns L1 & L7. 

Som Gruppchef IT ansvarar du för att leda dina medarbetare mot Foras strategiska mål. I uppdraget har du ett leverans- och personalansvar.

Våra leveransteam ansvarar för utveckling och drift av ett antal IT-komponenter. Som ansvarig för leveransen ser du till att teamet har de förutsättningar som behövs för att kunna leverera enligt sitt ansvar och enligt överenskomna arbetssätt. Du arbetar även aktivt med att justera befintliga och etablera nya arbetssätt, metoder och standarder för att förbättra Foras IT-lösningar, och bygger på så sätt kontinuerligt upp allt bättre förutsättningar för att teamet ska kunna leverera.

Du samverkar också med övriga chefer och kollegor på Fora, för att stärka samarbetet på operativ nivå mellan Foras avdelningar och grupper enligt Foras utvecklingsprocess.

I rollen har du ett personalansvar för en grupp, L1 & L7, på ca 15 personer, uppdelade på två interna team: L1e som ansvarar för produktionsledning av gamla SAP R3 och framtida SAP 4/HANA Insurance, och L7 som bl.a. hanterar in- och ut-data (scanning och printouts). Du har även ansvar för nya och gamla SAP systemet. Det gamla SAP R3 är under avveckling och utveckling / förvaltning är outsourcad. Det nya SAP Insurance-systemet som ska ersätta SAP R3 är under utveckling och du kommer att ansvara för att bygga upp en mottagandeorganisation för detta nya system.

Du arbetar aktivt med att förbättra och utveckla teamens förmåga genom att coacha och leda dina medarbetare i förändring. Du kommer att arbeta mot olika företag där vi har utveckling och/eller förvaltning outsourcad till.

IT-området består idag av ca 70 anställda och 60 konsulter. Du rapporterar till avdelningschefen för IT-Leverans.

Du ingår i ITs ledningsteam med ansvar för förändringsledning av området och gemensamma IT-frågor såsom beslutsfattande, delegering, planering och uppföljning av budget och verksamhetsmål.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet kring SAP-utveckling, akademisk examen inom IT området eller motsvarande kompetens förvärvat i arbetslivet. Vi ser att du har tidigare chefserfarenhet samt gärna erfarenhet av att leda utvecklingsarbetet i olika former så som projekt, agila utvecklingsteam m.m. Vidare söker vi dig som är van att planera en verksamhet utifrån uppsatta mål, ramar och angränsande planer liksom är van att leda i gränssnittet affär och IT, där du stödjer dina medarbetare utifrån flera samverkande perspektiv. Du är van att hantera utveckling som är outsourcad till andra företag.

Chef på Fora
I ditt uppdrag som chef på Fora är ditt viktigaste uppdrag att leda och utveckla ditt team. Du förväntas möjliggöra för dina medarbetare att känna engagemang i sitt arbete och skapa förutsättningar för dina medarbetare att lyckas. Genom en väl utvecklad kommunikativ förmåga skapar du delaktighet, engagemang och gemensam förståelse för teamets uppdrag och mål.

I ditt ledarskap är det naturligt att delegera och coacha andra till framgång, och du motiveras av att se andra lyckas. Som chef på Fora förväntas du proaktivt bidra till en god samverkan såväl internt som med externa intressenter. På ett affärsmässigt och kostnadsmedvetet sätt förväntas du tillsammans med din grupp bidra till att realisera Foras mål och planer. På Fora leder du i ständig förändring och vi förväntar oss att du är en god ambassadör för ett tryggt, enkelt och engagerat ledarskap.

Om Fora

Fora är ett serviceföretag som hanterar kollektivavtalade pensions- och försäkringslösningar för över 235 000 företag och deras 3,9 miljoner anställda. En viktig del av ett tryggt arbetsliv och företagande är pension och försäkringar. Genom att förtydliga och förenkla vill vi erbjuda våra kunder en så enkel pensions- och försäkringslösning som möjligt. Vi som arbetar på Fora gör skillnad för våra kunder genom att omsätta kunskap till nytta. Det är service och gör Fora till länken för ett tryggare arbetsliv. På Fora får vi energi och glädje av att jobba tillsammans för att hjälpa våra kunder. Vi arbetar i moderna, aktivitetsbaserade lokaler mitt i Stockholm och självklart omfattas alla medarbetare av kollektivavtal.

Ansökan 

I denna rekrytering samarbetar Fora med Active Search. För mer information kontakta våra rekryteringskonsulter Mia Wretborn-Hedberg, Tel: 070 – 727 35 00 eller Fanni Orestav, 073-8527963 Email: fanni@active-search.se. Urval och intervjuer sker löpande, så skicka in din ansökan redan idag.

Vi kan tyvärr inte ta emot ansökningar via mail, då vi värnar om din personliga integritet. Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på https://active-search.se/integritetspolicy/

Varmt välkommen med din ansökan!