Snabbmeny

Spontanansökan

Vill du bli kontaktbar kring spännande lediga tjänster vi arbetar med?

Företag
Axfood IT
Ort
Stockholm

Projektledare till Axfood IT

Välkommen till Axfoodfamiljen!

Axfood är Sveriges näst största aktör inom dagligvaruhandeln. Visionen är att bli ledande inom bra och hållbar mat. Är du redo att ta plats inom Axfoodkoncernen, där kunden alltid står i centrum?

Axfood söker Projektledare

Axfood är företaget där vi tillsammans skapar inspirerande och tydliga matkoncept i både egenägd och handlarägd regi. Vill du vara med och utveckla ett inspirerande företag där vi lever våra värderingar? Här är varje medarbetare viktig och du erbjuds utveckling och utmaning i en kultur som präglas av leveransfokus, nyfikenhet, gemenskap, livfullhet och möjlighet att påverka. Vi tror på ett hållbart ledarskap och som projektledare på Axfood har du en viktig roll i vår digitala utveckling i en bransch som är i ständig rörelse. Är du redo att ta plats inom Axfoodkoncernen, där kunden alltid står i centrum? 

Bli en av oss

Axfood är en organisation med många spännande initiativ och som projektledare hjälper du vår verksamhet att planera och genomföra sina projektidéer och säkerställa verksamhetsnytta. Förutom fokus på affärsnytta och leveranser i de projekt vi ansvarar för arbetar vi även kontinuerligt med att förbättra vår ledarskapsförmåga. Detta gör vi genom omvärldsbevakning, inspiration och nyfiket utforskande genom att prova nya arbetssätt och dela med oss av kunskap till varandra.

Det här får du göra

Som projektledare kommer du leda spännande utvecklingsprojekt av varierande typ och storlek.

Du är en del av ett team som består av både verksamhets- och IT-resurser och du ansvarar för att:

 • Planera, leda och följa upp projekten.
 • Säkra leverans av projektmål i enlighet med affärsnytta.
 • Skapa budget och säkerställa en kontinuerlig uppföljning.
 • Planera och säkra resurser för olika projekt.
 • Rapportera och informera om projektstatus till styrgrupp och övriga intressenter.
 • Förändringsledning och kommunikation.
 • Hantera krav- och förväntningar från intressenter/kravställare från olika delar av organisationen.
 • Hantera avvikelser och störningar och göra prioriteringar inom projektet.
 • Kvalitetssäkring i projekten.
 • Koordinera beroende till andra projekt, uppdrag och förvaltning.

Det här förväntar vi oss

Som person ser vi att du är drivande och initiativrik i ditt arbete. Du trivs med att ta dig an nya utmaningar och är duktig på att samarbeta och kommunicera med andra. Vi ser även att du har förmågan att vara en inspirationskälla till din omgivning, genom att använda dig av din positiva energi och lyhördhet skapar du engagemang och delaktighet för att tillsammans driva projekten i mål. Vidare är du duktig på att leda andra och är orädd samt har förmågan att utmana på ett konstruktivt sätt. För att trivas i rollen som projektledare hos oss behöver du även vara välstrukturerad och ha en analytisk förmåga.

Följande kompetens och erfarenhet önskas:

 • 3 - 5 års erfarenhet av att leda IT-relaterade förändrings- och utvecklingsprojekt av varierande storlek, karaktär och innehåll.
 • Erfarenhet av olika arbetssätt och leveransmodeller och med passion för agila principer.
 • Goda kunskaper inom projekt- och förändringsledning.
 • God ledarskapsförmåga och kommunikativ förmåga.
 • Goda kunskaper inom IT, affärsutveckling och digital utveckling.
 • Relevant akademisk examen eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
 • Erfarenhet av inköp, koordinering och uppföljning av externa leverantörer.
 • Med fördel erfarenhet av projekt inom retail och/eller ekonomi.

Det är meriterande om du har erfarenhet av integrerade affärssystem och dagligvaruhandel.

Kompetensutveckling och karriär

Vi är ett företag i ständig utveckling och vi arbetar medvetet och långsiktigt tillsammans med dig för att du ska utveckla din kompetens. För rätt person finns goda möjligheter att utvecklas hos oss.

Mångfald

Vi har branschens tuffaste mål för mångfald. För oss är mångfald en affärsmöjlighet. Medarbetarnas breda kunskaper i språk, högtider och mat hjälper oss att spetsa vårt kunderbjudande. Vi har kommit långt men vi vill bli ännu bättre och välkomnar en mångfald av sökande till alla våra tjänster.

Kontakt och ansökan

I denna rekrytering samarbetar Axfood med Active Search. Om du vill veta mer eller söka tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Mia Wretborn-Hedberg på 0707-27 35 00 eller mia@active-search.se eller researcher Susanne Nilsson på 072-303 15 00 eller susanne@active-search.se

Eftersom vi rekryterar löpande vill vi ha din ansökan så snart som möjligt.