Snabbmeny

Spontanansökan

Vill du bli kontaktbar kring spännande lediga tjänster vi arbetar med?

Företag
HR Manager AB
Ort
Stockholm

Country Manager Sweden till HR Manager

Vill du vara med på en tillväxtresa för att ta den ledande positionen inom HR-system i Norden? Med en solid ägare i ryggen söker nu HR-Manager en chef för sin Sverigeverksamhet. 

För Nordens ledande leverantör av HR-och rekryteringsverktyg söker vi nu en Sverigechef.

FÖRETAGET

HR Manager AS bildades 2003 av specialister inom HR och rekrytering. Företaget har sedan starten haft en jämn tillväxt, och ökat sin omsättning med i snitt 20% per år. HR Manager är Nordens ledande leverantör av moderna HR- och rekryteringssystem. Huvudkontoret är placerat i Oslo med dotterbolag i Sverige, Danmark och Indien. I december 2018 fick HR-Manager nya ägare, och i samband med det inleddes också en fusion med Webcruiter, en norsk leverantör av rekryteringssystem. Tillsammans är de över 90 anställda i Norden och har en ledande position i såväl privat-som offentlig sektor.

Företaget i siffror

Tillsammans med Webcruiter har HR-Manager över 90 anställda, och kommer under 2019 omsätta 100 miljoner NOK. I dagsläget finns över 1300 kunder i sitt rekryteringssystem, och ett drygt hundratal i talent-managementsystemet.

TJÄNSTEN

Organisation

Som Country Manager rapporterar du direkt till CEO HR-Manager. Du kommer vara placerad i Stockholm, och CEO befinner sig i Oslo. I koncernledningen återfinns också en försäljningsansvarig, med vilken du kommer ha uppföljande samtal och arbeta tätt tillsammans med. Du kommer ha personalansvar för de sex personer som idag är anställda i den svenska delen av HR-Manager

Rollen

Mål och uppdrag

Ditt uppdrag som Country Manager kommer i huvudsak vara att driva organisk tillväxt i Sverige. Du kommer tillsammans med CEO och försäljningsansvarig utarbeta en plan för fortsatt tillväxt och expansion på den svenska marknaden. Målbilden för 2019 är att fördubbla teamet i Sverige, från 6 till 12 personer.

Arbetsuppgifter

  • Ansvara för att bygga upp HR-Managers organisation i Sverige
  • Ansvara för att proaktivt identifiera affärsmöjligheter hos nya och befintliga kunder
  • Bygga- och förvalta relationer med beslutsfattare inom relevanta områden
  • Leda och utveckla såväl det svenska försäljnings- som customer succesteamet, och aktivt arbeta med rekrytering och fortbildning av de anställda i den svenska organisationen.
  • Arbeta med strategisk och taktisk planering
  • Rapportera och administrera den svenska marknaden gentemot HQ i Norge.
  • Ackvirera och genomföra affärer tillsammans med de anställda i försäljningsorganisationen.
  • Accelerera och motivera organisationen på plats i Sverige.
  • Genomföra marknadsaktiviteter med stöd av marknadsavdelningen.

Placering

Placeringsort är Stockholm. Resor i tjänsten, såsom till huvudkontoret i Oslo och till kunder runt om i Sverige förekommer.

PERSONEN

Erfarenhet och Kunskap

För att bli framgångsrik i denna roll krävs att du har minst fem års erfarenhet av systemförsäljning, alternativt försäljning av bemanning / rekrytering till mellanstora till stora företag. Du har även arbetat med försäljning mot HR-avdelningar, och förstår utmaningarna som kommer med detta.

Du har dokumenterat goda resultat, och bemästrar hela säljprocessen, inkluderande nykundsbearbetning.

Utöver utmärkta försäljningsresultat har du flera års erfarenhet av ledarskap, företrädesvis inom försäljning, och ett stort intresse för att leda och bygga organisation.

Du har en eftergymnasial utbildning inom försäljning eller ekonomi, eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

Personliga egenskaper

Som person drivs du av att göra affärer, och har ett stort intresse av människor. Du har mycket god social kompetens, stor vana av att bygga relationer och kan hantera människor på olika nivåer på ett mycket naturligt sätt. Vidare är du positiv, drivande, motiverande, resultatorienterad och energisk. Du känner dig trygg i att axla en ledarroll, och växer själv när du ser andra prestera bra.

Kontakt och ansökan

R48 är ett samarbete mellan Active Search AB, Qsearch AB och Talentia AB. Tillsammans är vi 25 anställda och har spjutspetskomptens inom kompetensförsörjning för olika branscher som finans, försäkring, IT, telekom och samhällsbyggnad.

För frågor kring denna rekrytering kontakta Elias Rosell på Tel: 0704989750 eller Mia Wretborn Hedberg Tel: 0707273500

Skicka gärna en intresseanmälan till elias.rosell@talentia.se eller sök via Active Search hemsida www.active-search.se