Snabbmeny

Spontanansökan

Vill du bli kontaktbar kring spännande lediga tjänster vi arbetar med?

Företag
Grant Thornton Sweden
Ort
Stockholm

Senior Redovisningsspecialist IFRS

Senior Redovisningsspecialist med inriktning IFRS (till Accounting och Financial Reporting Advisory)

Att det varje morgon ska kännas kul och utvecklade att gå till jobbet är viktigt för oss. På Grant Thornton blir du en del av en stark teamkultur där alla får komma till tals. Vi tror på att ta vara på allas perspektiv och kompetens och vi har ett klimat där alla kan fråga vem som helst om hjälp.

Till vårt team i Stockholm söker vi nu en Senior redovisningsspecialist med inriktning inom IFRS. Teamet inom AFRA består i dagsläget av 7 personer. I din roll kommer du att arbeta självständigt och i team med erfarna kollegor där du kommer att ta en projektledande roll och arbeta nära våra kunder. Rådgivningsrollen är spännande och utvecklande men också utmanande i form av ständiga förändringar och deadlines. I våra rådgivningsuppdrag arbetar vi ofta tillsammans med kollegor inom andra kompetensområden såsom skatt, ekonomiservice, värderingar och transaktioner för att skapa bästa möjliga rådgivningsleverans till våra kunder.

Om Accounting and Financial Reporting Advisory

Accounting and Financial Reporting Advisory (AFRA) arbetar med rådgivning i komplexa redovisnings-och finansiella rapporteringsfrågor. Då komplexiteten i IFRS regelverken har ökat de senaste åren har också kundernas behov av rådgivning stadigt ökat. Våra kunders omvärld förändras och transaktionerna blir fler och mer komplexa.

Som rådgivare inom Accounting and Financial Reporting Advisorys IFRS team kommer du att arbeta med rådgivning inom främst följande områden:

·      Redovisningsförändringar och konverteringar: När nya IFRS ska implementeras eller när ett bolag byter regelverk bistår vi våra kunder i ett konverteringsprojekt där skillnader mellan regelverken analyseras. Exemplifierat kan detta innebära implementering av det nya regelverket för leasing, IFRS 16, eller en övergång från K3 till IFRS inför en planerad IPO.

•      Börsintroduktionsrelaterad rådgivning: Vi bistår våra kunder i regelverks- och redovisningsfrågor i samband med en börsintroduktion.

•      Stöd till ekonomifunktionen: Vi bistår våra kunders ekonomifunktioner i deras förändringsarbete vad gäller stöd i utvecklingen av policydokument, rapporter och strukturer kring finansiell rapportering. Exemplifierat kan detta innebära att vi bistår vid upprättande eller uppdatering av policydokument såsom redovisningshandbok och interna rapportpaket.

·      Transaktionsrelaterad rådgivning: Vi bistår våra kunder i regelverks- och redovisningsfrågor i samband med exempelvis förvärv, fusioner, omstruktureringar och common-control transaktioner.

•       Extern finansiell rapportering: Vi bistår våra kunder vid upprättande av externa finansiella rapporter såsom årsredovisningar och delårsrapporter i syfte att supportera regelefterlevnad och värdeskapande rapportering.

•       Komplexa redovisning- och finansiella rapporteringsutredningar: Rådgivning i komplexa frågor inom redovisnings och finansiell rapportering till våra externa kunder eller som stöd till revisionsteamen. Exemplifierat kan detta innebära tolkning av tillämpningen av IFRS 15, leasingutredningar, frågor kring nedskrivningstester, implementering av ett personaloptionsprogram eller treasury accounting.

•       Utbildning och seminarier: Grant Thornton är flitigt anlitad föreläsare inom redovisning och finansiell rapportering. Som rådgivare inom Accounting and Financial Reporting Advisory kommer du att verka som föreläsare inom såväl externa som interna seminarier och utbildningar.

•       Böcker och skrifter: Accounting and Financial Reporting Advisory är den avdelning inom Grant Thornton som står för kunskapsöverföring i form av skrifter, artiklar, informationsblad och böcker inom redovisning och finansiell rapportering, såväl internt och externt.

Din profil

Vi söker dig som har en gedigen och dokumenterad kunskap inom IFRS och även viss kunskap inom svensk redovisning. Du har lång erfarenhet av att arbeta i en senior och arbetsledande ställning och arbetar eller har arbetat som redovisningschef på ett större noterat bolag, redovisningsspecialist inom någon av de större revisionsbyråerna.

Du trivs med att arbeta i en föränderlig tillväxtorganisation där du är med och tar ett stort ansvar för att utveckla och driva affären. Du trivs med att arbeta i projekt och i en miljö där ingen dag är den andra lik och där arbetsuppgifterna växlar snabbt. Du måste vara en person som trivs med att hålla många bollar i luften samtidigt och som trivs med att agendan ständigt förändras.


Personliga egenskaper som vi värdesätter:

·      Prestigelös, driven och självgående med förmåga att driva processer från start till mål.

·      Strukturerad och analytisk med mycket god organisatorisk förmåga

·      Förmåga att utveckla samarbeten med övriga organisationen

·      Positiv inställning och inte rädd att anta utmaningar

Kvalifikationer för tjänsten:

·      Bakgrund som redovisningschef eller redovisningsspecialist på ett större noterat bolag (NASDAQ, NGM Equity), redovisningsspecialist inom någon av de större revisionsbyråerna och med minst 10 års erfarenhet

·      Erfarenhet inom hela IFRS regelverket.

·      Erfarenhet av att leda projekt inom redovisning och finansiell rapportering

·      Erfarenhet av handledning av yngre medarbetare

·      Hög analytisk förmåga inom redovisning och finansiell rapportering

·      Hög skriftlig förmåga och van att författa analytiska utredningar

·      Erfarenhet av att hålla föredrag och tala inför folk

·      Svenska och engelska flytande i tal och skrift.

·      Akademisk examen inom ekonomi med inriktning redovisning/finansiell rapportering

Vi erbjuder en spännande arbetsplats med fantastiska kollegor, här kommer du kunna utvecklas tillsammans med våra kunder. Du kommer få vara med om en spännande resa och få vara med att bidra till vårt AFRA team.

I denna rekrytering samarbetar vi med Active Search. För mer information kontakta vår rekryteringskonsult Ann Danielsson på telefon 070-9104275 eller ansök här.