Snabbmeny

Spontanansökan

Vill du bli kontaktbar kring spännande lediga tjänster vi arbetar med?

alt

Kontakta oss

Företag
Axfood IT
Ort
Stockholm

Axfood söker Förvaltningsledare

I Axfood ingår kedjorna Hemköp, Willys, Snabbgross och Axfood Närlivs. Bakom butiksscenen finns de koncerngemensamma funktionerna Affärsutveckling, Ekonomi, HR, IT, Kommunikation och Dagab Inköp & Logistik. Axfood har cirka 20 procents marknadsandel av dagligvaruhandeln i Sverige. Axfood omsätter över 45 (2017) miljarder och är noterat på Nasdaq Stockholm ABs Large Cap-lista. Delar du vår passion för mat och människor? Läs mer om oss på www.axfood.se/jobb

Förvaltningsledare för huvudprocess Affärsanalys

Till avdelningen BI & Affärsanalys söker Axfood nu en Förvaltningsledare för huvudprocess Affärsanalys som driver förvaltning och utveckling i nära samarbete med verksamheten.
Du kommer bli del av ett kunnigt och engagerat team som ansvarar för huvudprocessen Affärsanalys samt processen BI som tvärstödjande system. BI som tvärstödjande system förvaltar och utvecklar de plattformar som de har för att stödja hela Axfood IT:s behov av olika BI- och analyskomponenter. Teamet är idag ca 20 personer på avdelningen med roller som Förvaltningsledare, Systemansvarig, Systemarkitekt, Lösningsarkitekt, Utvecklare och Test/krav-ledare.

Inom huvudprocess Affärsanalys sker förvaltning och nyutveckling av Axfoods behov av data, verktyg och IT-stöd för analyser och visualiseringar samt avancerad analys. I rollen ligger också att driva utvecklingen och stöd för self service, metoder från prototyp till produktionssättning och andra förbättringar för att öka förmågan för Axfood att bli mer datadrivet, öka insikter och beslut baserat på datadriven information.
Med ökade datavolymer, kapacitet, tekniska lösningar och nya arbetssätt ökar våra möjligheter att skapa ett enastående kundmöte. Som en del i vårt team är du med och driver en spännande utveckling inom BI & analys och är en motor i Axfoods strategi att bli ett mer datadrivet företag. I din roll får du stort inflytande över den framtida förvaltningsorganisationen och vad som behöver utvecklas för att driva fram nya insikter och beslut.

Om dig

I rollen som Förvaltningsledare kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter att vara följande:
• Vara ett uppskattat stöd och kontakt mellan Axfoods affärsverksamhet och IT.
• Leda utveckling och förvaltning inom huvudprocess Affärsanalys
• Ansvara för att tidplan för produktionssättning/leverans är tydlig och väl förankrad
• Ansvara för framtagande av resursplan och säkring av bemanning för förvaltningsarbetet
• Planera, leda och följa upp arbetet i teamet, inkl. budget, utfall, prognos och rätt resultat.
• Koordinera och kommunicera med omkringliggande förvaltningar och projekt

Det här får du göra

Erfarenhet av förvaltningsledning med ett stort affärsfokus, leveranssäkerhet och driv att utveckla affären tillsammans med verksamheten.
• Vara relationsskapande och ha en god kommunikativ förmåga. Du fångar naturligt upp önskemål och hjälper till att omvandla dem till affärsnytta.
• Utöva stort affärs- och IT-kunnande där du kan hantera olika människor i olika situationer.
• Erfarenhet av att utveckla och leda förändring med tidigare erfarenhet i en arbetsledande roll, t.ex. som förvaltningsledare eller projektledare
• Generell kunskap om processer och förvaltningsmodeller
• Förståelse för BI & analysområdet
• Högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
• Kunna arbeta strukturerat och hantera flera parallella arbetsuppgifter

Personliga egenskaper

Som person ser vi att du är initiativrik och drivande i ditt arbete. Du gillar att söka upp verksamheten, lyssna på behov för att förstå vad som behöver göras. Vidare är du en person man gärna vänder sig till, som har högt förtroende, är lätt att samarbeta med och upplevs som flexibel, diplomatisk och pragmatisk. Du gillar och drivs av deadline samt viljan att leverera. Du trivs även med att arbeta på ett välstrukturerat sätt och med flera parallella uppgifter i tätt samarbete med verksamheten.

Kontakt och ansökan 
I denna rekrytering samarbetar Axfood med Active Search. För mer information kontakta Mia Wretborn-Hedberg, Rekryteringskonsult Tel: 073 852 79 61 e-post: ellen@active-search.se

 

Active Search AB utför rekrytering inom Search & Headhunting med fokus på specialister och ledande positioner, främst inom IT/Telecom. Med över 10 års erfarenhet har vi byggt ett stort nätverk av välmeriterade talanger, och kontakter, och kan genom vår flerkanalsstrategi på ett effektivt sätt finna lämpliga kandidater. Vi arbetar i nära dialog för att göra träffsäkra och lyckade rekryteringar, både för kund och kandidat.