Snabbmeny

Spontanansökan

Vill du bli kontaktbar kring spännande lediga tjänster vi arbetar med?

alt

Kontakta oss

Företag
Skandikon
Ort
Stockholm

Skandikon söker en Drifttekniker

 

Företaget

Skandikon är ett av Sveriges mest erfarna outsourcingföretag inom pensionsadministration och stiftelseförvaltning. Skandikon är en oberoende tjänsteleverantör i huvudsak inom den svenska tjänstepensionsmarknaden. Skandikons arbetssätt och verksamhetssystem är helt anpassade för att hantera tillståndspliktig verksamhet. Många av Skandikons uppdragsgivare står under Finansinspektionens tillsyn. Det innebär i praktiken att även Skandikons verksamhet står under denna tillsyn – och hanteras i enlighet med den.

Skandikon är det gemensamma varumärket för Skandikon Administration AB, Skandikon Pensionsadministration AB och Svensk Pensionsadministration KB. De båda förstnämnda är dotterbolag till Livförsäkringsbolaget Skandia medan det sistnämnda ägs av Skandikon tillsammans med Försäkringsbranschens Pensionskassa. Skandikon omsätter ca 120 Mkr och har ca 100 anställda med kontor i Stockholm, Sundsvall och Vilnius.

Arbetsuppgifter och tjänsten

Är du en erfaren Drifttekniker som drivs av att ständigt utvecklas i ditt arbete? I så fall kan denna tjänst vara något för dig! Skandikon söker en IT-Drifttekniker vars främsta uppgift kommer vara att säkerställa och upprätthålla en driftsäker och kvalitativ IT miljö.

Din roll

Tillsammans med erfarna, trevliga och framförallt kunniga kollegor bildar ni företagets driftenhet där all IT hanteras internt. Då Skandikon nyligen valt att ta hem IT driften är denna roll en stor möjlighet för dig som vill vara med och bygga upp något nytt men också ett tillfälle för dig att dela med dig av din kompetens. Du rapporterar till IT-Driftchef, tjänsten är placerad i trevliga, nyrenoverade lokaler direkt vid Stockholms centralstation.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Daglig drift av servrar, storage, nätverk, system och applikationer.
  • Administration av Active Directory och andra Windowstjänster.
  • Framtagning och driftsättning av nya infrastrukturtjänster.
  • Felsöka servrar, nätverk, applikationer m.m.
  • Teknisk dokumentation.

Erfarenhet, utbildning och person

Din profil

I denna rekrytering fäster vi stor vikt vid dina personliga egenskaper då vi är ett litet team på 8 personer. Vi ser att du som söker är ansvarstagande, har en god kommunikativ och pedagogisk förmåga och du är en person som gärna delar med dig av dina kunskaper. Du kan arbeta strukturerat i pressade situationer och du har god prioriteringsförmåga. Som person är du en ansvarsfull lagspelare som gärna arbetar mot uppsatta mål.

Din bakgrund

För att lyckas i denna roll tror vi att du har 3-5 års erfarenhet av att arbeta i en liknande roll såsom Drifttekniker, Microsofttekniker eller Systemadministratör. Du har goda kunskaper inom drift, övervakning och felsökning av server, nätverk och applikationer samt känner dig trygg i att arbeta med Microsoft Windows Server 2008-2016 samt MS SQL. Det är av stor fördel om du tidigare har arbetat i en virtualiserad miljö och besitter kompetens inom VMware, nätverk, Microsoft System Center (SCCM, SCSM och Orchestrator), T-SQL och PowerShell. Vi tror att du har en eftergymnasial utbildning inom IT, alternativt har du samlat på dig motsvarande kompetens på annat sätt. Goda kunskaper i svenska och engelska samt svenskt medborgarskap är ett krav. Meriterande är om du också har en eller flera certifieringar.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Skandikon med Active Search. För ansökan eller mer information kring rollen kontakta Patrik Bergquist, Researcher Tel: 0707959159 Email: patrik@active-search