Snabbmeny

Spontanansökan

Vill du bli kontaktbar kring spännande lediga tjänster vi arbetar med?

alt

Kontakta oss

Företag
Axfood IT
Ort
Stockholm

Axfood söker Dataingenjör för avancerad analys!

I Axfood ingår kedjorna Hemköp, Willys, Snabbgross och Axfood Närlivs. Bakom butiksscenen finns de koncerngemensamma funktionerna Affärsutveckling, Ekonomi, HR, IT, Kommunikation och Dagab Inköp & Logistik. Axfood har cirka 20 procents marknadsandel av dagligvaruhandeln i Sverige. Axfood omsätter över 45 (2017) miljarder och är noterat på Nasdaq Stockholm ABs Large Cap-lista. Delar du vår passion för mat och människor? Läs mer om oss på www.axfood.se/jobb 

Dataingenjör – Avancerad Analys

Axfood är företaget där vi tillsammans skapar inspirerande och tydliga matkoncept i både egenägd och handlarägd regi. Som dataingenjör för avancerad analys är du en nyckelspelare i utvecklingen och förvaltningen av Axfoods BI-lösningar inom området avancerad analys. Avancerad analys är ett nytt systemområde på Axfood IT där vi utvecklar och förvaltar BI lösningar för prediktiva analyser. Vi behöver nu förstärka vår kompetens inför framtida spännande utmaningar och pågående projekt. Är du redo att ta plats inom Axfoodkoncernen där kunden alltid står i centrum?

I denna roll kommer du att på ett strukturerat sätt utveckla Axfood i deras väg att bli mer datadrivna. Du kommer att arbeta inom Avancerad Analys samt hantera ärenden, uppgraderingar och tester. Som dataingenjör kommer du stötta och coacha verksamheten med förståelse för den data som finns i Axfoods befintliga och framtida datalager, samt hur den är strukturerad. Du kommer att stötta Data Scientists i arbetet med att identifiera och förbereda data för modellering i analysverktygen. Du kommer även att optimera modeller för kortare kötider samt i livscykelhantering och deployment av script och analytiska modeller. Du kommer jobba mot att korta ner ledtider för utveckling och driftsättning av prediktiva modeller och ADS genom att använda ramverk samt utveckla enligt befintliga designstandarder.

Du kommer arbeta med att förstå verksamhetens behov och krav inom BI-området och specifikt avancerad analys. Vidare förväntas du i din roll att delta iutvecklingen av lösningar/prototyper med ett EDW och med SAP BW (strukturerat data) samt ostrukturerat data i takt med verksamhetens behov och kopplat till detta vara med och forma Axfoods framtida datalake och verktyg. Dessutom får du, från början, chans att vara med i vidareutveckling av metodiker och standarder inom området.

Om dig

Vi söker dig som har erfarenhet av avancerad analys och parallella relationsdatabaser. Du tycker om att ta hand om data samt att förvalta data. Du har erfarenhet av SQL samt känner till R eller Phyton.

I denna roll kommer du att möta mycket människor. Det ställer krav på en hög grad av samverkan med andra ansvariga inom olika teknikområden, chefer och medarbetare utanför avdelningen samt att du gillar människor.

Vidare söker vi dig som har:

-          Examen inom datavetenskap, statistik, matematik eller liknande

-          Erfarenhet av SQL och parallella relationsdatabaser

-          Erfarenhet av program för statistiska beräkningar som R-Studio, Python

-          God kunskap om prediktiva plattformar som IBM SPSS Modeller, CADS & Real Time Scoring Services

-          Meriterande om du har erfarenhet av BI-lösningar inom Detaljhandeln

Personliga egenskaper
Du är initiativrik och drivande i ditt arbete, en analytisk och kreativ problemlösare. Du är nyfiken med en stark vilja att dela med dig av dina erfarenheter. Vi värdesätter att du är prestigelös och har ett serviceinriktat arbetssätt och att du trivs med att arbeta på ett välstrukturerat och noggrant sätt. Vidare har du god kommunikationsförmåga och är duktig på att samarbeta med andra.


Kontakt och ansökan 

I denna rekrytering samarbetar Axfood med Active Search. För mer information kontakta Mia Wretborn Hedberg, Rekryteringskonsult, tel: 070-727 35 00, e-post: mia@active-search.se eller Ellen Mickels, Researcher Tel: 073 852 79 61 e-post: ellen@active-search.se

 

Active Search AB utför rekrytering inom Search & Headhunting med fokus på specialister och ledande positioner, främst inom IT/Telecom. Med över 10 års erfarenhet har vi byggt ett stort nätverk av välmeriterade talanger, och kontakter, och kan genom vår flerkanalsstrategi på ett effektivt sätt finna lämpliga kandidater. Vi arbetar i nära dialog för att göra träffsäkra och lyckade rekryteringar, både för kund och kandidat.