Snabbmeny

Spontanansökan

Vill du bli kontaktbar kring spännande lediga tjänster vi arbetar med?

Företag
Axfood AB
Ort
Stockholm

Projektledare IT

Som en av dagligvarubranschens största aktörer gör vi inom Axfood stor skillnad i miljontals människors liv – varje dag. Tillsammans vill vi skapa mer livskvalitet för alla vi berör genom våra olika koncept, verksamheter och varumärken. Vi tror på ständig förbättring och utveckling, och på att visa omtanke till omvärlden medan vi förändras. Var med på en resa i en spännande bransch där nytänkande, engagemang och prisvärd, bra och hållbar mat är viktiga ingredienser.

Axfood IT är det digitala navet inom koncernen. Vi skapar rätt förutsättningar för att varje bolag inom Axfood ska ha branschens bästa IT-lösningar. Vi jobbar agilt och med den senaste tekniken. Välkommen till Axfoodfamiljen!

Är du den vi söker?

Nu söker vi projektledare till vårt Projektkontor. Går du igång på utmanande projekt och förändringsinitiativ där kund- och användarupplevelsen är A och O och IT-lösningar i världsklass som hjälper oss vinna matchen? Är du den som andra vill jobba med för att du är en lagspelare med schyssta värderingar och som älskar att leverera och överträffa förväntningar? I så fall är det dags att du blir en del av vårt grymma gäng projekt- och förändringsledare och får möjlighet att vara en ledare inom någon av alla spännande satsningar vi gör inom Axfoodkoncernen.

 

Tjänsten utgör en tillsvidare anställning med start enligt överenskommelse.

Det här får du göra

Det är full fart på Axfood! Fokus framåt ligger på våra kunder och utvecklingen av digitala kundmöten genom bland annat e-handel och kundprogram men även omfattande satsningar på vår nya logistikstruktur med bland annat vårt automatiserade lager i Bålsta som är under uppbyggnad. Vi utvecklar även för våra medarbetare och vårt digitala arbetssätt är i en stark tillväxtfas. Det innebär att det är full fart framåt och vi behöver stärka upp med ännu fler projektledare.

Som projektledare leder du större utvecklingsprojekt där både förändringar i verksamhet, processer och IT-stöd är stora komponenter. Du är van att arbeta både med externa leverantörer och i en agil organisation med leveransteam. Du är en stjärna på att samarbeta och kommunicera med intressenter och kravställare i olika delar av organisationen, operativa och strategiska styrgrupper och du tvekar inte för att kavla upp ärmarna, sätta dig in i frågor och lösa komplexa problem. Rollen som projektledare på Axfood är bred och utmanande men också väldigt utvecklande och rolig.

I rollen ingår arbete på både svenska och engelska.

Det här stämmer in på dig

Som person ser vi att du är drivande och initiativrik i ditt arbete. Du trivs med att ta dig an nya utmaningar och är duktig på att samarbeta och kommunicera med andra. Vi ser även att du har förmågan att vara en inspirationskälla till din omgivning, genom att använda dig av din positiva energi och lyhördhet skapar du engagemang och delaktighet för att tillsammans driva projekten i mål. Vidare är du duktig på att leda andra och du är orädd samt har förmågan att utmana på ett konstruktivt sätt. För att trivas i rollen som projektledare hos oss behöver du även vara välstrukturerad och ha en analytisk förmåga. Utöver det vill vi att du har:
•   Relevant akademisk examen eller motsvarande arbetslivserfarenhet
•  3-5 års erfarenhet inom projektledning/förändringsledning inom IT med dokumenterat framgångsrikt resultat, gärna inom retail.
•   Erfarenhet av olika arbetssätt och leveransmodeller och med passion för agila principer
•   Mycket god ledarskapsförmåga och kommunikativ förmåga i tal och skrift
•   Goda kunskaper inom IT, affärsutveckling och digital utveckling
•   Erfarenhet av inköp, koordinering och uppföljning av externa leverantörer
•   Har du erfarenhet av SAP, Datalager eller molntransformationer är det ett plus.
 

Kontakt och ansökan

I denna rekrytering samarbetar Axfood med Active Search. För mer information kontakta Rekryteringskonsult Mia Wretborn Hedberg på 070 - 727 35 00 eller via mail mia@active-search.se eller Ann Danielsson på 070 - 910 42 75 eller mail ann@active-search.se

Vi kan tyvärr inte ta emot ansökningar via mail, då vi värnar om din personliga integritet. Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på https://active-search.se/integritetspolicy/

Eftersom vi rekryterar löpande vill vi ha din ansökan så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansöka

 

Varför du kommer att gilla oss
Hos oss finns trygghet och stora utvecklingsmöjligheter. Våra medarbetares olika kunskaper, kompetenser och perspektiv skapar nya möjligheter och genererar bättre beslut. Vi uppmuntrar därför en mångfald av sökande till alla våra tjänster och eftersträvar att spegla våra kunder. Hos oss har vi ett öppet klimat där alla har möjlighet att utvecklas. Att vi växer och utvecklas tillsammans gör att vi kan leda vägen och utmana en hel bransch. Välkommen till en familj av möjligheter!

Om Axfood

Axfood grundades år 2000. Koncernen består av en familj av varumärken och är unik i sitt slag på den svenska dagligvarumarknaden. I Axfoods bolagsfamilj ingår butikskedjorna Willys och Hemköp, liksom Tempo och Handlar’n. Grossistförsäljning sker genom Snabbgross och vårt supportbolag Dagab ansvarar för koncernens produktutveckling, inköp och logistik. I Axfoodfamiljen ingår även Middagsfrid och Urban Deli samt delägda Apohem, Eurocash, City Gross och Mathem. Tillsammans har koncernen drygt 12 000 medarbetare och en omsättning om cirka 66 miljarder kronor. Bakom butikscenen finns de koncerngemensamma funktionerna affärsutveckling, ekonomi, HR, IT och kommunikation. Axfood är noterat på Nasdaq Stockholm och huvudägare är Axel Johnson AB. 

Välkommen med din ansökan!