Snabbmeny

Spontanansökan

Vill du bli kontaktbar kring spännande lediga tjänster vi arbetar med?

alt

Kontakta oss

Företag
Axfood IT
Ort
Stockholm

Bli Axfoods nya Systemansvarige för Larm & Övervakning

I Axfood ingår kedjorna Hemköp, Willys, Snabbgross och Axfood Närlivs. Bakom butiksscenen finns de koncerngemensamma funktionerna Affärsutveckling, Ekonomi, HR, IT, Kommunikation och Dagab Inköp & Logistik. Axfood har cirka 20 procents marknadsandel av dagligvaruhandeln i Sverige. Axfood omsätter över 38 (2014) miljarder och är noterat på Nasdaq Stockholm ABs Large Cap-lista. Delar du vår passion för mat och människor? Läs mer om oss på www.axfood.se/jobb

 

Systemansvarig - Larm & Övervakning

Axfood är företaget där vi tillsammans skapar inspirerande och tydliga matkoncept i både egenägd och handlarägd regi. Vi har väl förankrade kärnvärden som vi lever och arbetar med i vardagen. Frågor som mångfald och hållbarhet är självklara. Som Systemansvarig kommer du att ha en viktig, verksamhetsutvecklande roll och säkerställa Axfoods fortsätta resa. Vi gör stora satsningar på att bygga infrastruktur och molnbaserade tekniska lösningar för att öka vår förmåga över hela organisationen de kommande åren.


Om rollen

Som Systemansvarig för Larm & Övervakning kommer du att tillhöra avdelningen Driftplattform där du ansvarar för drift, förvaltning och utveckling av vår övervakningsplattform. Du ska vara initiativtagare och katalysator för vidareutveckling av lösningen, samt ge tekniskt stöd och vägledning vid felsökningar.
Vid förvaltning och utveckling av systemet leder du prioriterade aktiviteter. Du initierar och planerar release/versionsuppgraderingar samt koordinerar med angränsande system. Du upprättar tillsammans med Förvaltningsledaren förvaltningsplaner och tillhandahåller underlag för budget.

Exempel på arbetsuppgifter:

  •          Säkerställer att systemlösningar funktionellt följer fastställda strategier
  •          Säkerställer att produkter inom ditt ansvar är på rätt version
  •          Ansvarar för systemets tekniska säkerhet
  •          Ansvarar för att systemdokumentation finns och är aktuell
  •          Omvärldsbevakar och utvärderar nya tekniska lösningar
  •          Planerar och genomför release & servicehelgsarbete
  •          Arbetar enligt fastställda processer (tex.ITIL Incident, Problem, Change)

Utbildning och erfarenhet
För att bli framgångsrik i denna roll ser vi att du har akademisk utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har en bred IT-bakgrund med minst 5 års erfarenhet av drift och förvaltning. Du har erfarenhet från en liknande roll där du har arbetat med driftövervakning i en hybrid IT-miljö. Gärna med erfarenhet från något av de större etablerade övervakningsverktygen – exempelvis SolarWinds eller SCOM.

Du tycker om att samarbeta och vill gärna vara med och förbättra arbetssätt. Du är van med ärendehantering och har arbetat med ITIL som ramverk.


Personliga egenskaper
Du är en nyfiken och person som trivs med att arbeta med förändringar och har förmåga att se nya möjligheter. Du är drivande och resultatorienterad med en positiv energi som smittar av sig på din omgivning. Du är flexibel och förändringsbenägen och tycker om att vara drivande i effektiviseringsarbete. Du tycker om problemlösning och är tydligt målinriktad. Vidare har du god kommunikationsförmåga och är duktig på att samarbeta med olika typer av roller inom verksamheten.


Kontakt och ansökan

I denna rekrytering samarbetar Axfood med Active Search. För mer information kontakta Patrik Bergquist, Researcher Tel: 070 795 91 59 Email: patrik@active-search.se