Snabbmeny

Spontanansökan

Vill du bli kontaktbar kring spännande lediga tjänster vi arbetar med?

alt

Kontakta oss

Företag
Axfood IT
Ort
Stockholm

Lösningsarkitekt till Axfood

I Axfood ingår kedjorna Hemköp, Willys, Snabbgross och Axfood Närlivs. Bakom butiksscenen finns de koncerngemensamma funktionerna Affärsutveckling, Ekonomi, HR, IT, Kommunikation och Dagab Inköp & Logistik. Axfood har cirka 20 procents marknadsandel av dagligvaruhandeln i Sverige. Axfood omsätter 41 miljarder (2015) och är noterat på Nasdaq Stockholm ABs Large Cap-lista. Delar du vår passion för mat och människor? Ta chansen och sök tjänsten redan idag!

 

Nu har vi på Axfood jobbat igenom kommande utvecklingsplaner och vi ser att vi behöver utöka organisationen med två lösningsarkitekter som får en frikopplad roll i förhållande till Axfoods huvudprocesser. Initialt ser vi på Axfood arbeten inom konsumentlösningar och sortiment och inköp.

Vi tror att du arbetat i flera olika IT-roller och kan ha din bakgrund antingen som systemutvecklare som utvecklats till större och större lösningsansvar, eller så har du arbetat som affärsanalytiker/kravanalytiker och designat mer och mer IT-lösningar.

För att lyckas i rollen behöver du bemästra och gilla konsten att dokumentera och konkretisera dina lösningsförslag så att dessa kan fungera både på en styrgruppsnivå såväl som underlag till ett utvecklingsteam. Du förstår utmaningen i att alla inte riktigt kan ha detaljförståelse och att ett övergripande krav kan leda till lösningar som ger olika konsekvenser, och behöver sammanställas till beslutsunderlag. Här krävs det att du både är ödmjuk för att lyssna in och ha förmåga att förstå olika aspekter, samtidigt som du är tillräckligt erfaren för att själv stå för en rekommendation och driva den framåt.

I din roll kommer du både föra en dialog kring djupa tekniska sammanhang, såväl som att förstå våra affärsprocesser och vad som driver värde hos Axfood. Om du har jobbat inom detaljhandel och gärna med segmentet mat så är det en stor fördel men inte ett krav.

Känner du igen dig som:

  • Strukturerad lösningsarkitekt, analytiker/designer, med ”doer-instinkt”. 
  • Du analyserar och designar övergripande processer och systemflöden ner till detaljerade specifikationer för vissa utvecklingsområden.
  • Hög leveransförmåga, och förmåga att hantera parallella uppgifter. 
  • God kommunikationsförmåga tal/skrift. 
  • Kännedom om och eventuellt tillämpat några arkitekturramverk.

Och är intresserad av följande arbetsuppgifter:

  • Delta i vidareutvecklings- och nyutvecklingsuppdrag och projekt. 
  • Driver och ansvarar för analys, design och framtagande av lösningsförslag.
  • Vidareutveckla övergripande arkitekturprinciper

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar Axfood med Active Search. För mer information kontakta Ulrika Eklund, Rekryteringskonsult, 0708-427 130, ulrika@active-search.se.