Snabbmeny

Spontanansökan

Vill du bli kontaktbar kring spännande lediga tjänster vi arbetar med?

alt

Kontakta oss

Företag
Axfood IT
Ort
Stockholm

Teknikområdesansvarig för Kommunikation till Axfood IT

I Axfood ingår kedjorna Hemköp, Willys, Snabbgross och Axfood Närlivs. Bakom butiksscenen finns de koncerngemensamma funktionerna Affärsutveckling, Ekonomi, HR, IT, Kommunikation och Dagab Inköp & Logistik. Axfood har cirka 20 procents marknadsandel av dagligvaruhandeln i Sverige. Axfood omsätter över 38 (2014) miljarder och är noterat på Nasdaq Stockholm ABs Large Cap-lista. Delar du vår passion för mat och människor? Läs mer om oss på www.axfood.se/jobb

Teknikområdesansvarig - Kommunikation

Axfood är företaget där vi tillsammans skapar inspirerande och tydliga matkoncept i både egenägd och handlarägd regi. Som Systemansvarig för teknikområde kommunikation kommer du att vara med och driva aktiv utveckling och leverans av IT-stödet till hela organisationen i linje med Axfoods övergripande affärsstrategi. Är du redo att ta plats inom Axfoodkoncernen där kunden alltid står i centrum?

I denna roll kommer du ansvara för teknikområdet kommunikation vars uppgift är att säkerställa en stabil drift av Axfoods datakommunikation, nätverk och IP-telefoni. Som Teknikområdesansvarig Kommunikation kommer du att ha en bred och spännande roll med ansvar för att säkerställa att lösningarna följer funktionellt fastställda strategier samt att driva och följa upp teknikområdet Arbetsplats.

Vidare har du ansvar för att säkra upp att dokumentation finns framtagen och att vi följer ”Life Cycle” processen för ingående system och tjänster. Du är delaktig och tar fram underlag i budgetarbetet och ansvarar för att underhållsplanering och kvalitet är säkerställt.  I din roll blir du även kravansvarig i samarbete med leverantörer som levererar tjänster till oss inom teknikområdet samt internt inom Axfood. Du kommer ingå i en mindre grupp som har stort ansvar och det finns möjlighet att testa olika tekniker inom området.

Rollen är omväxlande då du medverkar i såväl projekt, driftärenden och datacenter. Du kommer att jobba med drift, underhåll, förvaltning samt design och utveckling av våra lösningar inom kommunikation och delar av ditt arbete kommer att innefatta förbättringar av befintliga lösningar samt nya lösningar och lösningsförslag enligt verksamhetens önskemål.

Om dig

Vi söker dig som har erfarenhet av arbete med budget samt ledarerfarenhet. Vi ser att du arbetar taktiskt och operativt samt medverkar till att ta fram strategier inom kommunikationsområdet. Du ska vara van vid att arbeta nära övriga delar av infrastruktur för att kunna säkerställa resultat.

Verksamhetsutvecklingen drivs till stor del på Leveransenhets- och Axfood IT-nivå och det ställer krav på en hög grad av samverkan med andra ansvariga inom olika teknikområden, chefer och medarbetare utanför avdelningen.

Vi vill även att du har arbetat i ett antal år med drift, underhåll och förvaltning av datakommunikation. Du har fördjupade kunskaper inom Checkpoint och Cisco infrastruktur, switchar, routrar, brandväggar och trådlösa nät motsvarande CCNP och molnlösningar.

Vidare söker vi dig som har:

-          Relevant högskole- eller universitetsutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet

-          God kunskap om Cisco produktportfölj

-          Erfarenhet av ITIL

-          Certifieringar inom datacenter, secrurity, wireless är meriterande

-          Meriterande om du har erfarenhet av Citrix Netscaler alternativt lastbalansering

Personliga egenskaper
Du är en nyfiken person som trivs med att arbeta med förändringar och har förmåga att se nya möjligheter. Du är drivande och resultatorienterad med en positiv energi som smittar av sig på din omgivning. Du är flexibel och förändringsbenägen och tycker om att vara drivande i effektiviseringsarbete. Du tycker om problemlösning och är tydligt målinriktad. Vidare har du god kommunikationsförmåga och är duktig på att samarbeta med olika typer av roller inom verksamheten.


Kontakt och ansökan

I denna rekrytering samarbetar Axfood med Active Search. För mer information kontakta Patrik Bergquist, Researcher Tel: 070 795 91 59 Email: patrik@active-search.se