Snabbmeny

Spontanansökan

Vill du bli kontaktbar kring spännande lediga tjänster vi arbetar med?

alt

Kontakta oss

Företag
Åhléns AB
Ort
Stockholm

Chef Utveckling och förvaltning – E-handel och POS

Vi är ett varuhus för alla. Mångfald är en central del i våra rekryteringsprocesser. Hållbarhet är en annan fråga som ligger oss varmt om hjärtat. Som Sveriges ledande varuhuskedja har vi möjlighet att verkligen göra skillnad. Är det här frågor som du också tycker är viktiga? Då kommer vi säkert att trivas ihop.

Åhléns omsätter 4,8 miljarder och 3 000 skickliga medarbetare möter 80 miljoner kunder varje år. Åhléns är en del av detaljhandelskoncernen Axel Johnson AB.

 

Var med och skapa framtidens kundupplevelse som Chef för Utveckling och Förvaltning av Åhléns E-handel & POS

Åhléns är i en spännande fas där vi har fullt fokus på att skapa en sömlös upplevelse till våra kunder genom att koppla ihop upplevelsen i varhusen med digitala tjänster, som exempelvis e-handeln och den populära medlemsklubben. Den digitala omställningen ställer höga krav på att rätt data finns tillgänglig i alla kanaler för beslutsstöd och därmed möjliggöra ett datadrivet arbetssätt och en sömlös upplevelse för våra kunder. För att möjliggöra denna resa behöver vi anställa en chef för utveckling och förvaltning av Åhléns E-handel & POS som är med och driver igenom visionen för vår framtida kundupplevelse.

Som ansvarig för både e-handelsplattformen, POS och det butiksnära backoffice systemen är du aktivt med och realiserar Åhléns digitala vision, samt driver utvecklingen av omnichannel och den digitala kundupplevelsen.

I ansvaret ingår att:

 • Övergripande ansvara för systemförvaltning och vidareutveckling inom tjänsteområdet Försäljning
 • Ansvara för e-handelsplattformen Intershop med kringsystem och tjänster, samt de kundnära butikssystemen såsom POS och back office butik
 • Ha ett mycket nära samarbete med beställare från affärsområden och varuhus, inklusive produktägare och marknads/försäljningsorganisationen.
 • Ha ett mycket nära samarbete med övriga applikationsansvariga, IT-arkitekt, PMO samt drift och support
 • Projektledning inom ansvarsområdet
 • Agera beställare och kravställare gentemot externa leverantörer
 • Ansvarig för kravställning, utrullningar och releaseplanering
 • Ansvara för teknisk roadmap för området
 • Personalansvar för förvaltnings- och utvecklingsteam
 • Som Chef för E-handel & POS är du en del av Åhléns IT-avdelning

  

Vi letar efter

Rollen som Chef för utveckling och förvaltning av E-handel & POS innebär att du arbetar proaktivt och drivs av att ständigt förbättra leveransen inom ditt område. Du har ett genuint intresse för kundupplevelse och omnichannel. Du har även förmågan att bygga framgångsrika team och drivs av att dela med dig av din kompetens och att utveckla andra människor. Du har lätt för att samarbeta och är en erfaren kravställare och beställare av IT-lösningar inom e-handel/omnichannel och digitala tjänster inom detaljhandeln.

För att lyckas i rollen behöver du vara stresstålig, kunna prioritera, lösa problem och hitta nya möjligheter och infallsvinklar. Till oss tar du med dig:

 • Flera års erfarenhet av IT-lösningar inom detaljhandeln med fokus på e-handel/omnichannel
 • God förståelse för bakomliggande processer inom detaljhandeln, betalsystem och back office
 • Goda ledaregenskaper och stort driv
 • Erfarenhet av projektledning och agila metoder
 • Mycket stort intresse för moderna tekniska lösningar inom retail – e-handel, AI, Machine Learning etc.
 • Högskoleutbildning eller motsvarande


Ansökan

Sök tjänsten så snart som möjligt, urval och intervjuer sker löpande.

I denna rekrytering samarbetar Åhléns med Active Search. För mer information kontakta Johan Moberg Nabavi, Rekryteringskonsult Tel: 0709-615401 Email: johan@active-search.se

Vi välkomnar alla och värdesätter mångfald; våra medarbetare är alla unika. Vi är engagerade och ger allt på jobbet samtidigt som vi värdesätter att ha balans i livet. Med det hälsar vi dig välkommen till Åhléns!

Active Search AB arbetar med specialistrekrytering inom Search & Headhunting med fokus på specialister och ledande positioner. Med över 10 års erfarenhet har vi byggt ett stort nätverk av välmeriterade talanger, och kontakter, och kan genom vår flerkanalsstrategi på ett effektivt sätt finna lämpliga kandidater. Vi arbetar i nära dialog för att göra träffsäkra och lyckade rekryteringar, både för kund och kandidat.

http://active-search.se/