Snabbmeny

Spontanansökan

Vill du bli kontaktbar kring spännande lediga tjänster vi arbetar med?

alt

Kontakta oss

Företag
Axfood IT
Ort
Stockholm

Lösningsarkitekt till Axfood

I Axfood ingår kedjorna Hemköp, Willys, Snabbgross och Axfood Närlivs. Bakom butiksscenen finns de koncerngemensamma funktionerna Affärsutveckling, Ekonomi, HR, IT, Kommunikation och Dagab Inköp & Logistik. Axfood har cirka 20 procents marknadsandel av dagligvaruhandeln i Sverige. Axfood omsätter 41 miljarder (2015) och är noterat på Nasdaq Stockholm ABs Large Cap-lista. Delar du vår passion för mat och människor?

Vi på Axfood är en stark organisation, med sund syn på arkitektur och IT utveckling

Axfood IT söker nu ytterligare en Lösningsarkitekt till vår avdelning för Strategi, Innovation och Arkitektur. Avdelningen ligger nära IT-ledningen och du kommer vara en nyckelspelare i Axfoods framtida satsningar. Här får du tillsammans med ett mindre team arkitekter ansvara för och driva långsiktiga strategiska och taktiska frågor och samtidigt delta i spännande projekt och uppdrag.

Vi på Axfood IT älskar att leverera, och för att både kunna hålla hög leveransförmåga och samtidigt säkerställa att de lösningar vi tar fram både tar hänsyn och värderas i förhållande till Axfoods arkitekturprinciper har vi ett antal arkitektroller i vår utvecklingsorganisation. Vi kategoriserar dessa roller som lösnings-, system-, och tekniska arkitekter.

En viktig princip är att vi som arkitekter inte bara skall ta hänsyn till projekt/uppdragsleveransen utan även ansvarar för långsiktiga konsekvenser av de lösningar som introduceras. Vi har både fasta områdesarkitekter och några arkitekter som tar sig an flertalet lite mer blandade uppdrag. Arkitekterna rapporterar till Chefsarkitekt

Vi är en relativt stor organisation med flertalet processområden, och har ett antal större plattformar i vår totala lösning för att stödja allt från sortiment/inköp-, logistik-, lager- till butiksprocesser och vi är även mitt inne i den heta digitaliseringen av mötet med våra konsumenter med bl.a. e-handel. Vi arbetar med både vattenfallsprojekt och agila metoder, diverse applikationsservers, molnösningar i AWS, och ett stort antal SAP back-end system.

Vi som de flesta bolag befinner oss på en digitaliseringsresa och vi har bestämt oss för en bimodal approach, d.v.s. vi har både agila team med agila processer, men ser även värdet av längre och stabilare releasecykler för större förändringar. I samband med detta sker flera initiativ med automation, konversation, intelligens och vi ser det som en självklarhet för oss arkitekter att utöka våra lösningar med dessa nya tekniker.

Det finns det stora bolagets resurser att utvecklas, men samtidigt en väl sammansvetsad organisation som skapar förutsättning för det personliga mötet och möjlighet till snabba beslut. Vi har en tradition att driva utveckling där verksamhet tillsammans med IT levererar lösningar som ger bästa verksamhetsnytta, och igen -Vi älskar att leverera.

Din profil

Vi tror att du arbetat i flera olika IT-roller och kan ha din bakgrund antingen som systemutvecklare som utvecklats till större och större lösningsansvar, eller så har du arbetat som affärsanalytiker/kravanalytiker och designat mer och mer IT-lösningar.

För att lyckas i rollen behöver du bemästra och gilla konsten att dokumentera och konkretisera dina lösningsförslag så att dessa kan fungera både på en styrgruppsnivå såväl som underlag till ett utvecklingsteam. Du förstår utmaningen i att alla inte riktigt kan ha detaljförståelse och att ett övergripande krav kan leda till lösningar som ger olika konsekvenser, och behöver sammanställas till beslutsunderlag. Här krävs det att du både är ödmjuk nog för att lyssna in och ha förmåga att förstå olika aspekter, samtidigt som du är tillräckligt erfaren för att själv stå för en rekommendation och driva den framåt.

I din roll kommer du både föra en dialog kring djupa tekniska sammanhang, såväl som att förstå våra affärsprocesser och vad som driver värde hos oss. Om du har jobbat inom detaljhandel och gärna med segmentet mat så är det en stor fördel.

Som en del i det centrala arkitektteamet kommer du även ha löpande ansvarar för vår övergripande informationsarkitektur där du tillsammans med processägare och övriga lösningsarkitekter säkerställer att vi har begrepp och informationsmodeller som är tillämpbara cross våra processer.

För att du ska trivas i rollen är det viktigt att du är lösningsorienterad samt drivande i ditt arbete. Vi tror att du har en god och tydlig kommunikationsförmåga och trivs med att samarbeta med andra personer. Vidare ser vi att du är välstrukturerad och analytisk i ditt arbetssätt.

Som bakgrund hos dig ser vi:

 • En strukturerad lösningsarkitekt, analytiker/designer, med ett starkt leveransdriv. 
 • Du kan analysera och designa övergripande processer och systemflöden ner till detaljerade tekniska specifikationer för vissa utvecklingsområden.
 • Självgående i din roll samt en förmåga att hantera parallella uppgifter. 
 • God kommunikationsförmåga tal/skrift och kan både inspirera och förmedla tydlighet.
 • Kännedom om och eventuellt tillämpat något arkitekturramverk.
 • Har erfarenhet av digitaliseringsresa.
 • Du har mer än 5+ års erfarenhet från liknande roller.
 • Har en akademisk IT inriktad utbildning i bagaget.


Axfood IT erbjuder dig:

 • Delta spännande vidareutvecklings- och nyutvecklingsuppdrag och projekt. 
 • Får driva och ansvara för analys, design och framtagande av lösningsförslag.
 • Ansvara och vidareutveckla övergripande arkitekturprinciper specifikt kring informationsarkitektur.
 • Kommunicerar och förankrar långsiktiga planer med både IT och verksamhet.
 • Säkerställer att arkitekturen svarar upp mot Axfoods övergripande strategier och planer, där det ingår ett TCO perspektiv.

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar Axfood IT med Active Search. För mer information kontakta gärna Ulrika Eklund, Rekryteringskonsult Tel: 070- 842 7130 Email: ulrika@active-search.se eller Titus Hessel Welin, Researcher Tel: +46769474005 Email: titus@active-search.se.

Active Search AB utför rekrytering genom Search & Headhunting med fokus på specialister och ledande positioner, främst inom IT, Telekom, Teknik. Med över 10 års erfarenhet har vi byggt ett stort nätverk av välmeriterade talanger, och kontakter, och kan genom vår flerkanalsstrategi på ett effektivt sätt finna lämpliga kandidater. Vi arbetar i nära dialog för att göra träffsäkra och lyckade rekryteringar, både för kund och kandidat.

https://active-search.se/