Snabbmeny

Spontanansökan

Vill du bli kontaktbar kring spännande lediga tjänster vi arbetar med?

alt

Kontakta oss

Företag
Axfood IT
Ort
Stockholm

Axfood IT söker en SAP Applikationsspecialist

I Axfood ingår kedjorna Hemköp, Willys, Snabbgross och Axfood Närlivs. Bakom butiksscenen finns de koncerngemensamma funktionerna Affärsutveckling, Ekonomi, HR, IT, Kommunikation och Dagab Inköp & Logistik. Axfood har cirka 20 procents marknadsandel av dagligvaruhandeln i Sverige. Axfood omsätter över 43 (2016) miljarder och är noterat på Nasdaq Stockholm ABs Large Cap-lista. Delar du vår passion för mat och människor? Läs mer om oss på www.axfood.se/jobb

 

Om Axfood IT
Axfood IT utvecklar, förvaltar och tillhandahåller både egenutvecklade system och standardsystem till alla bolag inom Axfoodkoncernen. På Axfood IT arbetar man mycket nära verksamheten och är därmed en stark samarbetspartner med stor verksamhetskompetens. Axfood IT har en stark position inom IT med utveckling enligt såväl agila metoder, diverse applikationsservers, molnlösningar i AWS samt ett stort antal SAP back-end system. Avdelningen Koncerngemensamma system som rollen ingår i består av ett kunnigt och engagerat team som ansvarar för fyra huvudprocesser; HR, Ekonomi, Kommunikation och IT.

Om tjänsten
Axfood IT har idag en spännande position med nyligen genomförd renovering av sina kärnprocesser, vilka nu är implementerade i SAP för deras ekonomi-, varuförsörjning- och logistikprocesser. I enlighet med Axfood IT’s strategi ökar man nu fokus på kunder och att påbörja projekt för den långsiktiga utvecklingen av digitala kundmöten med hjälp av Hybris och agila metoder.

Som Applikationsspecialist inom avdelningen Koncerngemensamma system erbjuds du rollen som en nyckelspelare i utvecklingen och förvaltningen av Axfoods SAP-installation med FI/CO, SD Billing och MM LIV. Systemen används av hela Axfoodkoncernen och är en förutsättning för koncernens ekonomiska styrning och uppföljning. Kraven på systemen är höga och Axfood IT behöver förstärka sin kompetens inför framtida utmaningar. Du kommer också att deltaga i utvecklingen av gränssnitt mot övriga delsystem inom Axfood.

I rollen som Applikationsspecialist kommer du bland annat att få:

 - Vara organisationens expert inom ekonomiprocessen samt de tillhörande komponenter, applikationer och system som används

- Ta fram kravanalyser

- Konfigurera nya lösningar samt utföra förändringar i befintliga lösningar

- Konfigurera grunddata och masterdata

- Utreda och lösa förvaltningsärenden


Utbildning och erfarenhet

Du har en bakgrund som civilekonom eller motsvarande kunskaper med inriktning mot redovisning eller ekonomistyrning.
Din erfarenhet och förståelse för ekonomiska flöden är god och faller naturligt för dig.
Tidigare erfarenhet som applikationskonsult eller systemförvaltare inom de finansiella områdena är önskvärt.

Följande kompetens och erfarenhet som efterfrågas:

- Flerårig erfarenhet av SAP med fokus på ekonomi
- SAP FI/CO
- SAP SD
- SAP MM
- SAP Vendor and Customer Management

Det är meriterande om du har följande kompetenser: SAP BW, SAP COPA, SAP SCM eller EWM, SAP PI, SAP IHC, SAP Agency Business, SAP PI, ABAP.

Personliga egenskaper

Du är en initiativtagande och drivande person som har en god kommunikativ förmåga. I din kommunikation är du öppen, rak och tydlig.
Vi tror att du är prestigelös och är en god lyssnare eftersom att det kommer att krävas att du kan lyssna in och förstå många olika aspekter. Du är lösningsorienterad och skulle beskriva dig själv som välstrukturerad, noggrann och analytisk. Att samarbeta tillsammans med dina kollegor mot gemensamma mål är en självklarhet för dig.
Du besitter en instinkt och ett driv som gör dig till en ”doer”.

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar Axfood IT med Active Search. För mer information kontakta gärna Ulrika Eklund, Rekryteringskonsult Tel: 070- 842 7130 Email: ulrika@active-search.se eller Titus Hessel Welin, Researcher Tel: +46769474005 Email: titus@active-search.se.

Active Search AB utför rekrytering genom Search & Headhunting med fokus på specialister och ledande positioner, främst inom IT, Telekom, Teknik. Med över 10 års erfarenhet har vi byggt ett stort nätverk av välmeriterade talanger, och kontakter, och kan genom vår flerkanalsstrategi på ett effektivt sätt finna lämpliga kandidater. Vi arbetar i nära dialog för att göra träffsäkra och lyckade rekryteringar, både för kund och kandidat.

https://active-search.se/