Snabbmeny

Spontanansökan

Vill du bli kontaktbar kring spännande lediga tjänster vi arbetar med?

alt

Kontakta oss

Företag
Axfood IT
Ort
Stockholm

Axfood IT söker en Chef till Projektkontoret

I Axfood ingår kedjorna Hemköp, Willys, Snabbgross och Axfood Närlivs. Bakom butiksscenen finns de koncerngemensamma funktionerna Affärsutveckling, Ekonomi, HR, IT, Kommunikation och Dagab Inköp & Logistik. Axfood har cirka 20 procents marknadsandel av dagligvaruhandeln i Sverige. Axfood omsätter över 43 (2016) miljarder och är noterat på Nasdaq Stockholm ABs Large Cap-lista. Delar du vår passion för mat och människor? Läs mer om oss på www.axfood.se/jobb

Chef Projektkontoret

Axfood är företaget där vi tillsammans skapar inspirerande och tydliga matkoncept i både egenägd och handlarägd regi. Vi har väl förankrade kärnvärden som vi lever och arbetar med i vardagen. Frågor som mångfald och hållbarhet är självklara. Som Projektkontorschef kommer du att vara med och bidra till stark utveckling och leverans av IT-lösningar till hela organisationen i linje med Axfoods övergripande affärsstrategi.

Området

Axfood IT utvecklar, förvaltar och tillhandahåller både egenutvecklade system och standardsystem till alla bolag inom Axfoodkoncernen. På Axfood IT arbetar vi mycket nära verksamheten och är därmed en stark samarbetspartner med stor verksamhetskompetens. Vi har idag en stark position inom IT med utveckling enligt såväl traditionellt vattenfall som agila metoder. I enlighet med vår strategi ökar vi nu fokus på våra kunder och startar projekt för den långsiktiga utvecklingen av vårt digitala kundmöte. Som Chef för Projektkontoret får du en inblick i alla Axfoods delar med projekt inom allt från logistik, E-handel och avancerad analys till lösningar för fysisk butik och våra medarbetare på kontor och lager.

Om tjänsten

I denna roll kommer du att vara en nyckelspelare i organisationen där du, tillsammans med kollegor på IT och verksamhet, säkerställer att Axfood har de bästa förutsättningarna för att fortsätta leverera våra projekt på bästa möjliga sätt. Du deltar aktivt i Affärsplaneprocessen genom att ge stöd i projektestimat, granska och följa upp projektinitiativ med respektive avdelningschef och verksamhetsrepresentanter. Du är med i alla projektets faser från idé och projektstruktur till uppföljning och värderealisering.

Som Chef för Projektkontoret har du även personalansvar för våra interna projektledare (7st och 1 kommunikatör) och säkerställer tillsättning av externa projektledare vid behov.

Du kommer att ha huvudansvar för utveckling och förvaltning av Axfoods projekt- och uppdragsmodell. I detta ingår ansvar för:

-       formulering och kommunikation av övergripande planer för projekt innevarande och kommande årsperiod

-       försörjningen och planeringen av projekt- och uppdragsledare och uppföljning av projektportföljen

-       att säkra att projekten följer fastställda principer, metoder och strategier

-       kvalitetssäkring av beslutsunderlag till Projektråd och IT interna Projektrådet

Som Avdelningschef på Axfood IT får du möjlighet att växa och utvecklas i din roll samtidigt som du formar en organisatorisk enhet som är kritisk för Axfoods affärsverksamhet. Du rapporterar till Chef för IT Utveckling och tillhör ledningsgruppen för IT Utveckling - ett team där du engagerar dig i våra gemensamma frågor och får utbyte av kollegor som alltid är beredda att stötta dig för att vi tillsammans ska lyckas.

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som har hög ambition och stark drivkraft att tillsammans med ditt team leverera något utöver det vanliga. Du har en trygghet i ditt ledarskap utan att för den skull sluta utvecklas i det. Axfoods värderingar (Vi har koll, Vi vågar, Du är viktig, Vi är starka tillsammans och Butiken är scenen) leder dig i arbetet och ligger till grund för ditt arbete med medarbetare och kollegor i alla delar av organisationen. Genom ett såväl visionärt som coachande ledarskap får du dina medarbetare att arbeta tillsammans mot tydliga gemensamma mål. Vi ser även att du har erfarenhet av att ha arbetat i, och drivit verksamhetsutvecklingsarbete inom en IT-organisation. Du ska vara van vid att arbeta nära övriga delar av affärsverksamheten för att säkerställa resultatet.

För att lyckas i denna roll ser vi gärna att du har mellan 6-10 års erfarenhet av utvecklingsarbete inom en IT-organisation, företrädesvis som projektledare, programledare eller development manager. Tidigare erfarenhet av liknade roll är meriterande men inget krav.

Följande kompetens och erfarenhet önskas:

  •          Högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
  •          Personalansvar och resultat/budgetansvar
  •          Erfarenhet av projektarbete och projektledning
  •          Erfarenhet av att arbeta i olika typer av leveransmodeller (vattenfall, agila metoder såsom scrum, intern och/eller sourcad utveckling). Du är trygg i din kompetens kring metodstöd och vet därför när och hur du ska anpassa utifrån projektens förutsättningar och behov. 

Personliga egenskaper

Du är en nyfiken person med ett genuint engagemang i dina medarbetare. Du trivs med att arbeta med förändringar och har förmåga att se nya möjligheter. Du är drivande och resultatorienterad med en positiv energi som smittar av sig på din omgivning. Du har ett strukturerat arbetssätt, en enastående kommunikationsförmåga och förklarar komplexa samband på ett enkelt sätt. Att vara serviceinriktad och lyhörd inför verksamhetens behov är en självklarhet för dig. För att trivas hos oss ska du leva våra värderingar, som är: Vi har koll, Vi vågar, Du är viktig, Vi är starka tillsammans och Butiken är scenen.

Kontakt och ansökan

I denna rekrytering samarbetar Axfood med Active Search. För mer information kontakta Patrik Bergquist, Researcher Tel: 0707-959-159 Email: patrik@active-search.se