Snabbmeny

Spontanansökan

Vill du bli kontaktbar kring spännande lediga tjänster vi arbetar med?

Företag
IP Only Telecommunications AB
Ort
Uppsala

Teamlead för Fibernätsplanering till IP-Only

Vi söker en Teamlead för Fibernätsplanering till IP-Only

Vi på IP-Only älskar det fria och öppna Internet. Vi är telekomutmanaren som digitaliserar hela Sverige. Vår passion är såväl tekniken som människorna som gör allt möjligt. Hos oss får våra kunder personlig och nära service och du som medarbetare har möjlighet att verka i en organisation som ser individen och där du kan påverka. Vi växer så det knakar och i dagsläget är vi ca 500 medarbetare med huvudkontor i Uppsala.

I takt med att vi och vårt nät växer behöver vi nytt ledarskap, smartare arbetssätt och tydligare roller. Därför söker vi dig som vill arbeta både operativt och med ledarskap som teamleader till vår Fibernätsplanering och Presale Access.

Vi söker dig som vill vara med och ta fram morgondagens Fiberinfrastruktrur

Vi sitter i ljusa lokaler vid Uppsala station och du kommer leda ett team med 10-12 kollegor i världsklass.  Teamet sitter i Stockholm och i Uppsala men huvudstyrkan i Uppsala. Det är två grupperingar, Fibernätsplanering och Presale Access, där gemensamt fokus ligger på att ta fram smarta och kostnadseffektiva nätlösningar.

Presale Access ansvarar för alla förhyrda förbindelser. Som fibernätsplanerare hos oss på IP-Only ansvarar du för dimensionering och planering av vårt expanderande fibernät. Allt från enklare accessförbindelser till större mer komplexa nät-lösningar, det innebär att du kommer att jobba med både vårt access- och stamnät. Det handlar också både om nybyggnation och förändringar i befintlig infrastruktur.

Som teamleader kommer du vara med och omsätta idéer till realitet, hitta nya vägar framåt och framförallt vara en stöttepelare för dina kollegor i vår intensiva tillväxtresa.

Detta är en ledarroll, du kommer få möjlighet att gå IP-Onlys teamledarutbildning och vi arbetar mycket med coachning och återkommande feedback. Vi söker dig som vill tänka nytt gällande arbetssätt och interna flöden och du ansvarar internt för progressrapportering och eskaleringar. Men grunden är det operativa, dagliga arbetet.

Vem är du?

Vi tror att du har flera års erfarenhet från liknande operativa roller inom telekom. Då vi är i fasen att ta in flera nya resurser till teamet är det viktigt att du är trygg med nätplaneringsbiten och kan agera mentor och stöttning åt mer juniora kollegor och att du förutom ditt formella ledarskap också är senior i din förståelse för hantverket.

Vi ser gärna att du har haft ledaransvar tidigare, antingen som teamleader eller som projektledare i större projekt.  Det är bra om du är bekant med exempelvis auto-CAD och andra nätsystem. Som alltid när det kommer till ledarroller är dina personliga egenskaper väldigt viktiga. I ditt arbete får du ofta höra att du är strukturerad och noggrann och för oss är det särskilt viktig att du har ett driv och initiativförmåga. Du ska vara passionerad för ledarskapet och viljan att optimera, automatisera och effektivisera dokumentationsarbetet.

Vill du ta ledartröjan i en snabbrörlig organisation, som i högt tempo ritar om kartan för svensk infrastruktur?

I denna rekrytering arbetar IP-Only tillsammans med Active Search. För mer information kontakta Patrik Bergquist, researcher +46707959159 E-mail: patrik@active-search.se