Snabbmeny

Spontanansökan

Vill du bli kontaktbar kring spännande lediga tjänster vi arbetar med?

Företag
eWork
Ort
Stockholm

Business Operations Manager

Business Operations Manager till Ework

Brinner du för sälj? Har du intresse av konsultbranschen, att göra affärer och arbeta med människor? Talar du dessutom flytande svenska, finska och engelska? Då kan det vara just dig vi söker!

Ework växer och söker nu en Business Operations Manager till bolagets verksamhet i Stockholm och Helsingfors. På Ework trivs du som sätter resultat och affärsnytta före prestige och vill arbeta i ett lönsamt och växande bolag där din insats gör skillnad.

Ework har en stark entreprenörsmässig företagskultur. Den visar sig i strävan efter att ha en ledande, innovativ roll på marknaden. Sedan starten 2000 har Ework lett en utveckling som stöpt om den nordiska konsultmarknaden. Idag är Ework Group marknadsledare i segmentet konsultmäklare och en av de ledande konsultleverantörerna på konsultmarknaden med nära 8 000 konsulter på uppdrag. Företaget växer snabbt och omsätter idag mer än 7 miljarder med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen och England. Ework erbjuder konsulter främst inom IT, telekom, teknik och verksamhetsutveckling. Bolagets aktier är noterade på Nasdaq OMX Stockholm.

Om Business Operations

Business Operations arbetar nära kunder och konsulter under pågående uppdrag samt hanterar nya affärer med redan befintliga konsulter.  Gruppens arbete sker i mindre team med en dedikerad kundportfölj. Tillsammans säkerställer man lönsamhet i affären och ser till att konsulterna får en bra start via Ework och blir en del av Eworks nätverk för framtida uppdrag. 

Arbetet inom Business Operations innefattar även, men inte uteslutande, att:

  • Följa upp och genomföra förlängningar av konsultavtal
  • Förhandla uppdragsvillkor och priser inom ramen för överenskommelse med kund
  • Löpande kontakt med kund och konsult för att lösa program, besvara frågor och skapa mervärde under pågående uppdrag 
  • Utvärdera konsultuppdraget och säkerställa att alla är nöjda i samarbetet med varandra och med Ework
  • Utfasning av konsulter vars uppdrag avslutas och bidra till att de reaktiveras i konsultnätverket och kan matchas med nya uppdrag
  • Identifiera nya affärsmöjligheter i befintliga samarbeten med kund och tillsammans med kollegor i teamet planera för och realisera dessa
  • Vara delaktig i olika aktiviteter som skapar mervärde för och bygger vårt konsultnätverk

Rollen som Business Operations Manager

I rollen som Business Operations Manager är du personalansvarig chef för en grupp om ca 10 medarbetare med placeringsort Stockholm och Helsingfors. Rollen innebär därför att du kommer att befinna dig cirka två arbetsdagar i veckan i Helsingfors och resterande dagar på kontoret i Stockholm. Gruppen som du ansvarar för, arbetar främst men inte uteslutande med kunder inom industrisegmentet.

Du rapporterar till Operations Manager och är en del av ledningsgruppen för Operations som består av ytterligare 4 Business Operations Manager(s) med ansvar för Business Operations i andra segment och geografier samt 2 Contract & Onboarding Manager(s) med ansvar för kontraktering som en shared service. Du deltar även i Stockholms och Helsingfors lokala ledningsgruppsarbete för att utveckla affären och nå siternas respektive mål.  

I ledarrollen arbetar du aktivt med att motivera och inspirera dina medarbetare genom att ge dom rätt förutsättningar, stöd och feedback. Du skapar en miljö för effektivt teamarbete med fokus på att skapa värde för både kund och Ework. Du coachar dina medarbetare i arbete med försäljning, förhandlingar och professionella relationer. Du attraherar och behåller talanger och ansvarar för rekrytering och personalplanering, budget och prognos.

Som Business Operations Manager ansvarar du för kundnöjdhet och lönsamhet i de nya affärer samt konsultuppdrag gruppen förvaltar. Du bygger upp och utvecklar löpande Business Operations verksamhet för din grupps segment och geografi men även övergripande tillsammans med andra ledare inom Business Operations. Du kommer att följa upp nyckeltal, analysera resultat samt planera för, starta upp samt utvärdera aktiviteter och initiativ. 

Vem är du?

Ework söker dig som är trygg i ledarrollen, är resultatdriven och har förmåga att engagera andra samt skapa ett gott arbetsklimat. Du brinner för affären och har ett genuint intresse av att utveckla dina medarbetare. Du söker aktivt feedback, följer marknadstrender och förstår affärsdrivande faktorer.

Du är en person som tar ansvar, är lyhörd för din omgivning och vågar ta beslut. Du är bra på att planera, organisera och arbetar strukturerat, effektivt och med hög kvalitet. Då arbetet ställer höga krav på kommunikation med såväl kollegor som kunder och konsulter är det viktigt att du har förmåga att förmedla information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt. Du identifierar dig med Eworks värdeord angelägen, professionell och uppmärksam.

För att lyckas i rollen ställs krav på att du har erfarenhet av försäljning B2B samt tidigare ledarerfarenhet med personalansvar. Du är van att arbeta med en budget och har baskunskaper i Microsoft Office. Arbetet ställer krav på att du kan tala, läsa och skriva svenska, finska och engelska obehindrat. Vi ser gärna att du arbetat inom konsultbranschen eller med rekrytering. Om du har erfarenhet från arbete i en internationell miljö, med remote ledarskap eller i ett virituellt team är det meriterande.

I denna rekrytering samarbetar Ework med Active Search. För mer information kontakta Mia Wretborn Hedberg, Rekryteringskonsult, 0707 273 500, mia@active-search.se eller Linnea Målsäter, Researcher, 0738 527 961, linnea@active-search.se